Viestintätavat: Tyypit, merkitys ja esimerkit |Hyödyntää EDU: ta (2024)

Mikä on viestintä?Yksinkertaisesti sanottuna viestintä voidaan selittää prosessina, jolla tietoa lähetetään yhdeltä henkilöltä, paikasta tai ryhmästä toiseen.Juuri viestinnän kautta jaamme viestejä.Viestinnässä on kolme olennaista elementtiä, ts. Lähettäjä, viesti ja vastaanottaja.Tila on väline kommunikoida, ts. Väliaine, jonka kautta viestintä käsitellään.Viestintätapoja on kolme: tulkitseva viestintä, ihmissuhteiden välinen viestintä ja esitysviestintä.Tässä blogissa selitämme erilaisista viestintätiloista, parhaimmista kirjoista, jotka opitaan viestinnän ja paljon.

Tämä blogi sisältää:
  1. 5 viestintätyyppiä
    1. 1. sanallinen viestintä
    2. 2. Ei-sanallinen viestintä
    3. 3. Kirjallinen viestintä
    4. 4. Kuunteleminen
    5. 5. Visuaalinen viestintä
  2. Näin selitetään erilaisista viestintätiloista
    1. 1. Tulkitseva viestintä
    2. 2. Henkilöiden välinen viestintä
    3. 3. Esiteltava viestintä
    4. 4. Kielellinen tai aakkosellinen viestintä
    5. 5. Eleellinen viestintä
    6. 6. AALI -viestintä
    7. 7. Visuaalinen viestintä
    8. 8. Alueellinen viestintä
    9. 9. Multimodaalinen viestintä
    10. 10. Erilaiset kulttuuriset ja kulttuurienväliset viestintämuodot
    11. Henkilöiden välinen tulkitseva vs. esitysviestintä
  3. 10 viestintämenetelmää
  4. Parhaat kirjat viestinnän muodoista
  5. Viestintätavat PPT
  6. Faqit

Haluatko valmistautua kodin mukavuuteen?

5 viestintätyyppiä

Viestinnän tyypit edustavat viestejen kommunikoimiseen käytettäviä tapoja, kun taas viestinnän muodot keskittyvät välineisiin.Tässä on viisi viestintätyyppiä:

1. sanallinen viestintä

Puhuttujen sanojen ja puheen ja kielen käytön kautta viestien välittämiseen.Se tapahtuu, kun puhumme muille.Sanallinen viestintä voi olla muodollinen ja epävirallinen.Kuitenkin, kun se tapahtuu henkilökohtaisesti, sanallinen viestintä ja ei-sanallinen viestintä menee yhdessä.

2. Ei-sanallinen viestintä

Kehon kieli, ilmeet, silmäkontakti, ulkonäkö ja viittomakieli.Ei-sanallinen viestintä täydentää suullista viestintää ja auttaa myös silloin, kun sanat eivät auta.Se on tärkeä viestintätyyppihaastattelutja keskusteluja, koska ne arvostavat sitä paljon.

3. Kirjallinen viestintä

Kirjoitettujen sanojen käyttö viestien välittämiseen.Kirjallinen viestintä tapahtuu sähköpostit*e, muistioissa, teksteissä, viesteissä jne. Vaikka kirjallinen viestintä auttaa sinua jakamaan ajatuksesi hyvin, joskus se ei välitä täysin tunteita, joita yrität jakaa.

4. Kuunteleminen

Kuunteleminen on yksi viestinnän tärkeimmistä osista, koska se auttaa sinua ymmärtämään kommunikaattorin näkökulmaa ja sitoutumaan tehokkaasti niihin.Minkä tahansa viestinnän prosessi on tärkeä arvo kuuntelemiseen oikein ja reagoi asianmukaisesti.

5. Visuaalinen viestintä

Visuaalisten viestien, kuten kuvien, kaavioiden, esineiden ja muiden visuaalisten puolien, avulla.Visuaalinen viestintä on tärkeä osa nykypäivän menetelmiä tärkeän tiedon välittämiseksi.Sitä käytetään esityksissä, televisioissa jne.

Näin selitetään erilaisista viestintätiloista

Viestintä on prosessi, jolla on tietoja yksilöiden välillä käyttämällä joukko yleisiä sääntöjä, käyttäytymistä, symboleja ja merkkejä.Siten viestinnän muotoa on viisi:

  • Tulkitseva viestintä
  • Esittelyviestintä
  • Ihmissuhdeviestintä
  • Sanallinen viestintä
  • Sanaton viestintä

Ennen kuin syventämme aiheeseen, ymmärretään ensin eri viestintätapojen merkitys.

  • Ylläpitää tiedon välittämisen kulkua
  • Auttaa suunnittelemaan suunnitelmia ja strategioita tavoitteen saavuttamiseksi
  • Rakentaa sydämellisiä suhteita japehmeitä taitoja
  • Päätöksen tekeminen tulee tehokkaampaa ja vähemmän aikaa vievää
  • Ongelmanratkaisujakonfliktien hallintaolla helpompaa

1. Tulkitseva viestintä

Modes of Communication: Types, Meaning and Examples | Leverage Edu (1)

Viitataan myös nimellä "yksisuuntainen viestintä”Tässä tilassa vastaanottaja tulkitsee lähettäjän välittämät tiedot alkuperäisessä muodossaan.Tavoitteen on ymmärrettävä viesti sekä kirjallisessa että puhutussa muodossa pitäen eri näkökohdat mielessä.Esimerkiksi luokassa oppijat eivät ehkä ymmärrä kaikkia opettajan sanoja sanoja, mutta heidän odotetaan ymmärtävän aiheen pääasiallista ydintä.Jotkut tulkitsevan viestinnän tärkeimmistä kohokohdista ovat:

  • Oppijat ymmärtävät, tulkitsevat ja analysoivat sitä, mitä kuuluu, lue tai katsellaan monista aiheista.
  • Tämä viestintätapa sisältää kirjoittajan tai tuottajan aikomuksen tulkitsemisen.
  • Kirjailijan, puhujan tai tuottajan kanssa ei ole vaihtoehtoa aktiiviselle merkityksestä.

2. Henkilöiden välinen viestintä

Modes of Communication: Types, Meaning and Examples | Leverage Edu (2)

Henkilöiden välinen viestintä on prosessi, jolla ihmiset vaihtavat tietoa sanallisten ja ei -sanallisten viestien kautta.Se on välittämätön viestintätapa, joka tapahtuu vuorovaikutuksessa ja yritämme vaikuttaa toisiinsa samanaikaisesti suhteiden hallitsemiseksi.Vaikka henkilöiden välinen viestintä voi kattaa suulliset, kirjalliset ja ei-sanalliset viestinnän muodot, termiä sovelletaan yleensä puhuttuun viestintään, joka tapahtuu kahden tai useamman yksilön välillä henkilökohtaisella tai henkilökohtaisella tasolla.Esimerkkejä ihmissuhteiden viestinnästä ovat:

  • Henkilökohtainen haastattelu
  • Puhelinkeskustelu
  • Interaktiiviset istunnot
  • Keskustelu
  • Sähköposti
  • Tekstiviestit

Viestinnän mallit

Joukkoviestinnän kandidaatti

3. Esiteltava viestintä

Modes of Communication: Types, Meaning and Examples | Leverage Edu (3)

Esittelyviestintä on toisen tyyppinen yksisuuntainen viestintä, joka helpottaa toisen ryhmän jäsenten tulkintaa, jossa kahden ryhmän jäsenten väliseen aktiiviseen neuvotteluun ei ole suoraa mahdollisuutta.Tämän viestintätavan avulla henkilö puhuu yleisölle, joka voidaan harjoittaa, ennalta valmistella tai käsikirjoitettua.Joillekin esityksen viestinnän pääkohokohdista on annettu alla oleva.

  • Varmistaakseen, että aiottu yleisö on menestyvä tulkinnassaan, ”esittelijä” tarvitsee tietoa yleisön kielestä ja kulttuurista.
  • Tässä viestinnän muodossa ei ole suoraa mahdollisuutta harjoittaa suurempaa yleisöä.

4. Kielellinen tai aakkosellinen viestintä

Yhtenä suosituista viestintämuodoista kielellinen tai aakkosellinen viestintä viittaa pääasiassa kirjalliseen tai puhuttuun viestintään, jossa lähettäjä välittää viestinsä kirjoittamalla paperilla tai puhumalla.
Esimerkkejä: tekstiviestit, ääniviestit, sähköpostit, puhe, muistiinpanot ja luettelot jne.

5. Eleellinen viestintä

Eleeurakennuksen viestinnän painotus on olennainen kehon kielelle ja fyysisille liikkeille viestien välittämiseksi.Viittomakielion paras esimerkki eleiden viestintämuodosta, koska ne, jotka eivät osaa puhua tai kuulla, pystyvät kommunikoimaan parhaiten eleidensä kautta ja niillä on omat ainutlaatuiset kielensä keskustellakseen.Vaikka tämä viestintätapa yhdistetään pääasiassa alueelliseen, aural- tai kielelliseen tapaan, sitä voidaan käyttää myös erikseen, kun otetaan huomioon, että sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on yhteisiä viite- ja merkityksiä, joilla on ymmärrettävä viestintä.

6. AALI -viestintä

Kuten nimestä voi päätellä, suun kautta annettava viestintä käyttää ääni -tilaa viestien välittämiseen äänien tai puhutun äänen kautta.Kaiuttimen äänen ja ääntämisen on oltava selkeä ja tarkka ilman taustamelua.
Esimerkki: radio, ääniviestit, musiikki, nauhoitukset, kappaleet, äänikirja.

7. Visuaalinen viestintä

Visuaalista viestintää voidaan yksinkertaisesti kutsua sanalliseksi viestinnäksi, koska se käsittää visuaaliset viestit lähettäjästä vastaanottimeen.Se on yksi vanhimmista viestinnän muodoista, kun muinaiset ihmiset eivät tienneet kieltä kommunikoida, se on kuvien, piirustusten ja symbolien kautta, joita he pystyivät puhumaan ja keskustelemaan keskenään.
Esimerkkejä: kuvia, videoita, kaavioita, kaavioita, symboleja

8. Alueellinen viestintä

Spatiaalinen viestintä kehittää fyysisen tilan käyttöä tekstissä ja sen yleisen rakenteen välittämiseksi tiettyjen merkitysten ja viestien välittämiseksi.Minkä tahansa kirjoitetun tekstin fyysinen asettelu on tarkoituksella suunniteltu saamaan se näyttämään tietyltä tavalla ja noudattamaan tiettyä teemaa.Sivustot käyttävät myös tätä ainutlaatuista viestintätapaa valitsemalla tietyn fontin, tyylin, suunnittelun ja asettelun, jotta minkä tahansa verkkosivustojen käyttäjäystävällisemmät ja vuorovaikutteiset.

9. Multimodaalinen viestintä

Modes of Communication: Types, Meaning and Examples | Leverage Edu (4)

Multimodaalista viestintää voidaan yksinkertaisesti viitata viestintään monimuotoisten moodien, kuten sanallisen, kirjoitetun, eleiden jne. Kautta, on olemassa erilaisia multimodaalisen viestinnän tapoja, ja sitä käytetään yleisesti korkea -asteen koulutuksessa opiskelijoiden oppimiskokemuksen korostamiseksi.Tässä on viisi tärkeimmät viestintätavat:

  1. Kielellinen tai aakkosellinen: joko kirjallinen viestintä tai puhuttu viestintä
  2. Eleinen: Eleiden käyttö
  3. Visuaalinen: kuvia, videoita, infografioita
  4. AALI: Ääni, musiikki, äänet
  5. Spatiaalinen: fyysinen koordinointi, sijainti, läheisyys

Joukkoviestinnän tyypit, esimerkit, kurssit, PDF

10. Erilaiset kulttuuriset ja kulttuurienväliset viestintämuodot

Useat kulttuuriset viestintämuodot ovat erityisiä jokaiselle alueelle ja kulttuurille.Se voi olla toimien, kehon kielen jne. Symbolinen käyttö, ihmisen kulttuuri ei ole vain sitä, mitä he syövät tai pukeutuvat, vaan myös miten he kommunikoivat.

Joukkoviestinnän kurssit 12. jälkeen vuonna 2022

Kulttuurierot viestinnässä

Sanallisessa viestinnässä eri kulttuureilla on erilaisia kieliä, murteita ja jopa aksentteja.Jopa viestinnän sävy ja tilavuus eroavat paikasta toiseen.Esimerkiksi alkuperäisen sävySaksan kieliPuhuja saattaa vihainen brittiläiselle puhujalle, vaikka he molemmat puhuvat englanniksi.

Ei-sanallisessa viestinnässä useita eroja voi aiheuttaa väärinkäytöksiä kulttuurienvälisissä keskusteluissa.Jotkut tärkeimmistä ei-sanallisista viestintämuodoista, jotka muuttuvat paikasta toiseen, ovat:

  1. Kosketus
  2. Silmäkontakti
  3. Eleet
  4. Ilmeet
  5. Fyysinen tila
  6. Ryhti

Otetaan tässä esimerkki ymmärtää eroa kulttuurienvälisessä viestinnässä.Amerikan muukalainen todennäköisesti tekee silmäkontaktin ilmaistaksesi tasa -arvonne sinun välillä, kun taas aasialaiset haluavat välttää silmäkontaktin kunnioituksen merkkinä.

Toinen esimerkki olisi, että se on tapanaRanskasuudella molemmilla poskilla keskustelun aloittamisen muodossa.Mutta Intiassa ihmiset tervehtivät sinua Namastessa välttäen kosketuspohjaista viestintää.

Henkilöiden välinen tulkitseva vs. esitysviestintä

KomponentitIhmissuhdeTulkitsevaEsittely-
TyyppiKaksisuuntainenYksisuuntainenYksisuuntainen
NeuvottelutAktiiviset neuvottelut yksilöiden välisestä merkityksestäEi aktiivista neuvottelua merkityksestä kirjoittajan, tuottajan tai puhujan kanssaEi uskottavia keinoja houkutella massoja
ViestintätapaPuhuminen, kuunteleminen-Lukeminen ja kirjoittaminen ovat tärkeimmät viestien välittämisen ja tulkitsemisen muodotTekstien lukeminen, katselu ja kuunteleminenKirjoittaminen ja puhuminen ovat 2 suurta viestintätapaa
EsimerkitSosiaalinen media, tekstiviestit, puhelin jne.Tarinoita, kirjallisuutta, artikkeleita, puheita, kappaleita, radiouutisia, videoita, elokuvia, esityksiä jne.Artikkelit, lentolehtiset, novellit, raportit, esitykset, skits, keskustelut, puheet jne

10 viestintämenetelmää

Viestin toimittamiseen käytetään erityyppisiä viestintämenetelmiä.Tässä 10 viestinnän väliainetta eroavat edellisistä.Henkilöidenväliset, tulkitsevat ja esitykselliset keskustelutavat perustuvat ihmisen vuorovaikutukseen kyseisen viestinnän aikana.Vaikka nämä perustuvat käyttämämme lähdetyyppiin.Nämä ovat joitain reaalimaailman viestintämenetelmiä.Katsotaanpa heitä:

  1. Vain kirjoituskone: Tässä menetelmässä viestintä tapahtuu vain kirjoittamalla.Esimerkkejä ovat sähköpostit, viestit jne.
  2. Vain käsiala: Tässä molempien päiden viestintä perustuu yksinomaan käsialalle.Esimerkki on opettaja, joka korjaa opiskelijan tenttipaperia ja kirjoittaa kommentteja siitä.
  3. Vain ääni: Tässä molemmat kommunikaattorit käyttävät vain ääntä.Esimerkki on puhelu tai normaali sanallinen viestintä
  4. Vain video:Tässä molemmat kommunikaattorit käyttävät videota kommunikoimaan.Esimerkki on videopuhelu
  5. Käsiala ja kirjoittaminen:Täällä jokin kommunikaattorista käyttää käsialaviestinsä jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää kirjoittamista vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.
  6. Kirjoituskone ja video:Täällä jokin kommunikaattorista käyttää käsialaviestinsä jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää kirjoittamista vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.
  7. Käsiala ja video:Täällä jokin kommunikaattorista käyttää käsinkirjaa jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää videota heidän vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.
  8. Ääni ja kirjoituskone:Tässä joko yksi kommunikaattoreista käyttää ääntä jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää kirjoittamista vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.
  9. Ääni ja käsiala:Tässä joko yksi kommunikaattoreista käyttää ääntä jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää käsiala -osoitetta heidän vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.
  10. Ääni ja video:Tässä jompikumpi kommunikaattorista käyttää ääntä jakamaan viestinsä, ja toinen käyttää videota heidän vastauksensa välittämiseen tai päinvastoin.

Parhaat kirjat viestinnän muodoista

Tässä on joitain erinomaisia kirjoja viestintätapoista:

KirjanimiKirjoittajaLinkki
Rekisterit ja viestintämuodot muinaisessa Lähi -idässäGillan DavisOsta täällä!
Viestinnän muodoissa muut kuljetusmuodotRoger PinetteOsta täällä!
Multimodaalinen koostumus: Kriittinen lähdekirjaClaire LutkewitteOsta täällä!
Viestinnän itä- ja Westmodes: Meridan ensimmäisen täysistunnon konferenssin julkaisutEvangelos Chrysos ja Ian WoodOsta täällä!
Ihmisen viestinnän monien muodojen kommunikointiRuth FinneganOsta täällä!
Opettajan käsikirja, kontekstualisoitu kieliopetusJudith l. Shrum, GlisanOsta täällä!
Kirjailija/suunnittelijan kielto ja identiteetti viestintätapojen välilläDwi Noverini DjenarOsta täällä!

Viestintätavat PPT

Viestinnän muodot PDF

Faqit

Q1.Mitkä ovat 5 viestintätapaa?

Ans.New London -ryhmä määrittelee viisi viestintämuotoa visuaalisena, sanallisena, alueellisena, kuulo- ja eleinä.

Q2.Mitkä ovat viestinnän muodot?

Ans.Viisi viestintätyyliä
Viestintä puheen kautta.Kun puhumme muiden kanssa, osallistumme sanalliseen viestintään.
Viestintä, joka ei ole sanallinen.Se, mitä teemme puhuttaessa, kommunikoi usein enemmän kuin mitä sanomme.
Viestintä kirjallisesti.
Kuunteleminen.
Visuaalinen kommunikointi

Q3.Mitkä ovat 4 viestintätapaa?

Ans.Sanaton viestintä.
Sanallinen viestintä.
Kirjallinen viestintä.
Visuaalinen kommunikointi.

Toivottavasti tämä blogi auttoi sinua ymmärtämään eri viestintätapoihin liittyviä peruskäsitteitä.Olipa kyseessä organisaatiossa tai kilpailukokeissaIeltsjaTofl, viestintätaitosi arvioidaan erilaisissa parametreissa, ja kestävän vaikutelman luomiseksi on voitettavaViestinnän esteet.Ilmoittautua jhkHyödyntää EDU: taSoseHyödyntäminenluokatJos Ison-Britannian neuvoston sertifioidut asiantuntijat auttavat yksi-yksi-istuntojen kautta, pilkkakokeet ja päivitetyt oppimateriaalit auttavat sinua parantamaan viestintätaitojasi tehokkaasti!

Viestintätavat: Tyypit, merkitys ja esimerkit |Hyödyntää EDU: ta (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6210

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.