Voitko neuvotella paremmasta korvauksesta? (2024)

Can You Negotiate Better Reimbursem*nt? (1)

On kulunut yli vuosikymmen siitä, kun maksujen korotukset ovat johtaneet tulojen nousuun. Resurssipohjaisen suhteellisen arvon asteikon (RBRVS) käyttöönotto ja Medicaren kansallisen maksuaikataulun hyväksyminen käytännössä eliminoi käytännön kyvyn tuottaa enemmän tuloja vakuutussuunnitelmista nostamalla palveluista veloitettua määrää.

Nykyään useimmat terveyssuunnitelmat toimivat kiinteällä maksuaikataululla. Usein näillä aikatauluilla on vähän yhteistä RBRVS: n kanssa, ja vaikka jotkut niistä perustuvat karkeasti prosenttiosuuteen siitä, mitä Medicare maksaa, ne voivat olla sidottu maksutasoihin, jotka ovat vähintään kolme vuotta vanhoja. Useimpia lääkäreitä, jotka kyseenalaistavat tämän asiantuntijapalveluiden maksamisen menetelmän, kehotetaan ottamaan se tai jättämään se.

Jotkut käytännöt ovat kuitenkin havainneet, että maksajien kanssa on mahdollista neuvotella oikeudenmukaisemmista maksuista. Tämä ei tarkoita, että maksajat olisivat valmiita myöntämään suuria korotuksia vain siksi, että pyydät. Mutta oikeilla tiedoilla ja järkevällä lähestymistavalla saatat pystyä voittamaan olemassa olevien maksuaikataulujen epätasa-arvon.

AVAINKOHDAT

  • Yksinkertainen analyysi maksuistasi ja terveyssuunnitelmiesi korvausasteista voi auttaa sinua paljastamaan ja voittamaan maksuerot.

  • Varmista, että tarkistat maksusi vuosittain ja asetat ne kohtuullisiksi (esimerkiksi 130 prosenttiin Medicaren hinnoista).

  • Pienistäkin korotuksista neuvotteleminen muutamaan koodiin voi tuottaa arvokasta tuloa harjoituksellesi.

Tee kotitehtäväsi

Vahvat tiedot ja hyvin perusteltu lähestymistapa ovat avainasemassa neuvoteltaessa paremmista korvausasteista. Suurin osa tarvitsemistasi tiedoista on helposti saatavilla, varsinkin jos vastaanotollasi käytetään tietokonepohjaista laskutusjärjestelmää.

Vaihe 1:Määritä yleisimmät CPT-koodisi. Useimmat perusterveydenhuollon käytännöt saavat suurimman osan tuloistaan ​​toimistokäynnin, sairaalan ja ennaltaehkäisevän lääketieteen koodeista, joten tutkittavien koodien määrä voi olla rajoitettu. Varmista, että luettelossasi olevat koodit kattavat vähintään 75 prosenttia harjoitusmaksuista. Merkitse kunkin CPT-koodin viereen sen tiheys, eli kuinka monta kertaa olet tarjonnut palvelun 12 kuukauden aikana. Muista sisällyttää laboratoriomaksuja tai menettelyjä nähdäksesi, onko eri maksajilla erilaisia ​​korvausjärjestelmiä näistä palveluista.

Jos vastaanotollasi käytetään laskutusohjelmistoa, sinun pitäisi pystyä helposti luomaan raportteja CPT-koodeistasi ja niiden tiheydestä. Jos toimistosi luo laskut manuaalisesti, pyydä laskutushenkilöstöäsi pitämään kirjaa CPT-koodeista, jotka olet lisännyt superlaskuihin. Kolmen kuukauden tietojen pitäisi riittää. Jos käytät tätä manuaalista menetelmää, valitse kolme kiireisintä kuukauttasi.

Vaihe 2:Selvitä parhaat maksajasi. Jälleen, jos sinulla on automaattinen laskutusjärjestelmä, voit todennäköisesti tehdä raportin parhaista maksajistasi. Koska Medicare ja Medicaid käyttävät vakiintuneita maksuaikatauluja eivätkä neuvottele, keskity kolmeen tai neljään muuhun maksajaan, jotka muodostavat suurimman osan korvauksestasi.

Vaihe 3:Määritä korvauksesi jokaisesta koodista. Tarkista etujen selitykset, jotka saat jokaiselta valitsemaltasi maksajalta, ja pane merkille, kuinka paljon he sallivat kustakin luettelossasi olevasta koodista. Muista käyttää "sallittua" summaa, ei "maksettua" määrää. Maksettu summa on sallittu summa, josta on vähennetty potilaan vastaanottoon maksamat omavastuut tai omavastuut.

Lisäksi laske kunkin maksajan korvausprosentit prosenttiosuutena Medicaren korvausprosentista. Esimerkiksi terveyssuunnitelma voi maksaa 110 prosenttia Medicaren korkokoodista 99214. Löydät Medicaren nykyiset hinnat maantieteellisellä alueellasi Medicaren lääkärin maksuaikataulun hakutyökalun kautta osoitteessa http://www.cms.hhs. gov/physicians/mpfsapp/step0.asp. Sieltä löydät myös nykyiset suhteelliset arvoyksiköt (RVU:t), jotka Medicare määrittää kullekin koodille.

Koska yhä useammat terveyssuunnitelmat alkavat käyttää RVU:ita, on tärkeää ymmärtää, miten ne toimivat. Medicare RBRVS:n mukaan kullekin palvelulle määrätään RVU:t lääkärin työn, harjoituskulujen ja väärinkäytösten riskin perusteella. Esimerkiksi 99214 toimistokäynnin RVU:t yhteensä ovat 2,2. Laskeaksesi tämän palvelun maksun, sinun tarvitsee vain kertoa sen RVU:t vuosittaisella muuntokertoimella. Medicaren muuntokerroin vuodelle 2004 on 37,34 dollaria; siksi sen 99214 toimistokäynnin hinta on 82,15 dollaria (plus tai miinus maantieteelliset muutokset).

Vaihe 4:Tarkista kunkin koodin maksut. Huomaa nykyiset maksusi jokaisesta luettelossasi olevasta CPT-koodista ja laske maksusi prosenttiosuutena Medicaren hinnoista. Jos huomaat, että vakuutusyhtiö korvaa osan kuluistasi kokonaan, tämä voi tarkoittaa, että palkkiosi ovat liian alhaiset ja vakuutusyhtiö saattaa olla valmis maksamaan enemmän. Harkitse näiden maksujen nostamista tai, mikä vielä parempaa, standardoi kaikki maksusi tietyllä prosenttiosuudella Medicaresta, ehkä 125 prosentilla. Jos maksajasi näyttävät maksavan enemmän toimenpiteistä tai diagnostisista tutkimuksista, määritä porrastettu maksuaikataulu, joka asettaa arviointi- ja hallintapalvelut 125 prosenttiin Medicaresta ja veloittaa 150 prosenttia Medicaresta muista palveluista. Riippumatta valitsemastasi menetelmästä, muista päivittää maksuaikataulusi vuosittain Medicare-maksuaikataulun muutosten perusteella.

Vaihe 5:Järjestä ja analysoi tiedot. Kun olet kerännyt yllä olevat tiedot, järjestä ne laskentataulukkoon tai kaavioon, kuten kuvassa näkyvään"Kaksi hyödyllistä laskentataulukkoa."Tämä auttaa sinua tunnistamaan, mitä koodeja tai terveyssuunnitelmia tulisi parantaa.

Keskity yleensä ensin koodeihin, joilla on suurin volyymi ja dollariarvo, koska ne tuottavat eniten ponnistelujasi. Lisäksi, jos yhden terveyssuunnitelman hinnat ovat selvästi alhaisemmat tai jos yksi koodi maksetaan paljon pienemmällä prosenttiosuudella Medicaresta kuin muut, tämä voi olla todennäköinen neuvottelukohde. Jos esimerkiksi huomaat, että jokin terveyssuunnitelmistasi maksaa 99 prosenttia Medicaresta ennaltaehkäisevistä palveluista ja 150 prosenttia Medicaresta laboratoriopalveluista, voit käyttää sitä neuvottelukohtana, koska useimmat terveyssuunnitelmat ovat sitoutuneet sairauksien ehkäisyyn ja niiden pitäisi tarjota asianmukaiset kannustimet tehdä niin. Lisäksi jotkut vakuutusyhtiöt maksavat asiantuntijoille korkeampaa palkkaa kuin perusterveydenhuollon lääkäreille. Tämä on jäänne päivistä, jolloin Medicarella oli kaksi muuntokerrointa (yksi kirurgeille ja toinen "kognitiivisille" asiantuntijoille). Jos pystyt osoittamaan tämän epäoikeudenmukaisuuden, voit varmistaa paremmat korvausprosentit.

Kun olet punninnut tällaisia ​​​​ongelmia, määritä neuvottelujen korvaustavoitteet, esimerkiksi 120 prosenttia Medicaresta useimmille palveluille. Esimerkki näkyy alla olevan taulukon oikeassa reunassa. Voit määrittää näiden tavoitearvojen vaikutuksen käytäntöösi kertomalla ne kunkin koodin tiheydellä. Alla oleva taulukko kuvastaa tätä analyysiä. Se osoittaa potentiaalisen 8 prosentin lisäyksen kohteena olevien koodien tuloissa.

KAKSI HYÖDYLLISTÄ LASKUNTAULUA

Maksuanalyysilaskentataulukko, kuten alla oleva ensimmäinen taulukko, voi auttaa sinua tunnistamaan, mitkä korvausprosentit tulisi neuvotella maksajien kanssa. Tässä esimerkissä koodi 45330 on helpoin kohde, koska terveyssuunnitelman korvausprosentti Medicaressa on paljon pienempi tälle palvelulle. (Näyttää siltä, ​​että käytäntö on asettanut nykyisen maksunsa liian alhaiseksi.) Lisäksi ryhmä voisi asettaa neuvottelutavoitteeksi 120 prosenttia Medicaresta useimmille palveluille. Maksuanalyysitaulukon laatiminen jokaisesta tärkeimmistä terveyssuunnitelmistasi auttaa sinua vertailemaan niiden korvausprosentteja ja tuomaan esiin eriarvoisuudet.

Tuloanalyysilaskentataulukko, kuten toinen alla näkyvä laskentataulukko, voi auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon voit voittaa, jos terveyssuunnitelma hyväksyy tavoiteprosenttisi. Tässä esimerkissä käytäntö saisi yli 30 000 dollaria.

Lataa molemmat laskentataulukot Microsoft Excel -tiedostona napsauttamalla alla.

Can You Negotiate Better Reimbursem*nt? (2)
Can You Negotiate Better Reimbursem*nt? (3)

Toimia

Kun olet suorittanut maksuanalyysin, sinun tulee toimia oppimasi mukaan. Tässä on joitain vaihtoehdoistasi:

Neuvottele yksilölliset maksut.Ellet hallitse markkinoitasi, maksajat eivät todennäköisesti myönnä lakaisumaksun korotuksia. Saatat kuitenkin pystyä neuvottelemaan yksittäisten palvelujen korotuksista, jos pystyt osoittamaan eriarvoisuudet data-analyysisi avulla (vaiheesta 5, edellä).

Tyypillisesti ensimmäinen yhteyshenkilö neuvotteluprosessissa tulee olla terveyssuunnitelman palveluntarjoajasuhteiden edustaja. Jos väitteesi tälle henkilölle on vakuuttava, keskustelu siirtyy sopimuspäällikön tai verkon johtajan käsiin. Lääketieteen johtajalla ei ole käytännössä mitään roolia suunnitelman liiketoiminnassa. Jos suoritat toimenpiteen, joka on uusi tai epäselvästi määritelty, lääketieteen johtaja saattaa pystyä tukemaan väitettäsi korkeamman maksun puolesta kyseisestä koodista tai tietystä tapauksesta, mutta hintojen neuvotteleminen ei yleensä kuulu lääkärin tehtäviin. (Tosielämän neuvotteluesimerkki, katsolaatikko.)

Pudota suunnitelma.Jos terveyssuunnitelman maksutasot ovat erittäin alhaiset, saatat tuntea houkutusta ohittaa neuvottelut etkä yksinkertaisesti enää hyväksy potilaita kyseisestä suunnitelmasta. Se, onko tämä järkevä strategia, riippuu paikallisista markkinoistasi. Jos esimerkiksi harjoittelet erittäin kilpailluilla markkinoilla, nämä potilaat löytävät helposti toisen lääkärin ja menetät yksinkertaisesti markkinaosuuttasi. Vähemmän kilpailluilla markkinoilla potilaat voivat kuitenkin valittaa työnantajilleen, että vastaanottosi menettäminen on aiheuttanut vaikeuksia, ja he voivat painostaa vakuutusyhtiötä palaamaan neuvottelupöytään. Olipa tilanteesi mikä tahansa, älä uhkaa jäädä pois suunnitelmasta, ellet aio noudattaa sitä. Useimmat suunnitelmat kutsuvat bluffisi.

Lähellä uusia potilaita.Vaikka et ehkä halua luopua terveyssuunnitelmasta kokonaan, saatat haluta lopettaa uusien suunnitelman kattamien potilaiden vastaanottamisen. Ajan myötä suunnitelman piiriin kuuluvien potilaiden määrä vähenee, kun he siirtyvät eri suunnitelmiin tai poistuvat vastaanotosta ja tilalle tulee uusia potilaita, joilla on parempi korvaus.

ESIMERKKI OIKEASTA MAAILMASTA

Äskettäin yrityksemme työskenteli Virginian sairaalassa toimivan lääkäreiden kanssa, jotka eivät olleet koskaan neuvotelleet korvausprosenteistaan ​​terveyssuunnitelmien kanssa; he vain hyväksyivät sen, mitä maksettiin. Tutkittuamme konsernin eri maksajien korvausmallit ja kohdistettuamme neljä suurinta, otimme yhteyttä yhteen konsernin maantieteellisille markkinoille nimetyistä suunnitelman edustajista ja esittelimme analyysimme. Keskeisiä kohtia oli selittää, kuinka ryhmän korvaustavoitteet asetettiin (he käyttivät resursseihin perustuvaa suhteellista arvokaavaa, joka oli sidottu vuoden 2004 Medicaren tasoihin ja jonka tavoite oli 130 prosenttia nykyisistä Medicaren sallituista määristä) ja sen osoittaminen, että terveyssuunnitelman maksut vaihtelivat 100 prosentin ja lähes 180 prosenttia nykyisistä Medicaren hinnoista.

Terveyssuunnitelman edustaja suostui viemään tiedot sopimusvastaavalle analysoitavaksi. Kahden viikon kuluttua ryhmä sai sähköpostit*e tarjouksen 120 prosentista nykyisestä Medicaren hinnoista, mikä oli noin 8 prosenttia nykyistä keskimääräistä maksutasoa korkeampi. Se oli parannus, mutta koska lähin markkinoiden kilpailija korvasi 130 prosenttia Medicaren sallituista määristä, pyysimme sopimuspäällikköä vastaamaan tähän korkoon. Sopimuspäällikkö tarjosi lopulta 128 prosenttia Medicaren hinnoista, mutta teki kauppaa helpommaksi sallimalla automaattisen 3 prosentin vuotuisen korotuksen seuraavien neljän vuoden aikana. Tämä ylittäisi ennustetut Medicaren korotukset ja takaa maksut 144 prosenttia Medicaren koroista toimikauden loppuun mennessä.

Mitä on edessä

Terveydenhuollon kokonaiskustannusten dramaattiset vuotuiset nousut alkavat kohdata työnantajien ja hallituksen vastustusta, jotka maksavat suurimman osan laskuista. Vaikka lääkäreiden kustannusten nousu jää jälkeen sairaala- ja apteekkisektorin kustannuksista, paine kokonaiskustannusten hillitsemiseksi alentaa korvauksia tulevaisuudessa. Käytännöissä tulisi olettaa, että vuotuiset mukautukset eivät riitä pysymään työvoiman, väärinkäytösten ja toimituskustannusten nousun tahdissa, ja suunnitella sen mukaisesti.

Tämä tarkoittaa, että elleivät lääkärit halua työskennellä kovemmin, heidän on saatava enemmän tuloja tekemästään työstä. Vaikka tarkalla koodauksella ja täydellisellä latauksen kaappauksella voi olla keskeinen rooli, lääkäreiden ei pitäisi epäröidä neuvotella terveyssuunnitelmien kanssa oikeudenmukaisemman korvauksen saamiseksi. Käytännöt, jotka esittävät hyvin dokumentoidun argumentin, voidaan palkita maksajan myönteisellä vastauksella.

FPM ARTIKKELI NEUVOTTELUKSESTA

Voit parantaa neuvottelutaitojasi lukemalla seuraavat artikkelitFPMarkistot.

"Aina ei voi saada mitä haluaa… mutta joskus voit." Giovino JM. marras-/joulukuu 1999: 24-27.

"Neuvottelu Gambitit." Giovino JM. tammikuuta 2000: 60-61.

Voitko neuvotella paremmasta korvauksesta? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5747

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.