Psykoterapiapalvelut kysyivät usein kysymyksiä (2024)

Milloin käytän psykoterapiakoodeja?

Psykoterapiakoodeja käytetään asiakkaiden laskuttamiseen ja sairausvakuutusvaatimusten jättämiseen kaikille kolmansien osapuolien maksajille, mukaan lukien Medicare ja kaikki yksityiset sairausvakuutusyhtiöt, psykoterapiapalveluihin.Psykologit käyttävät Medicaidin korvauksia koskevia koodeja valtioissa, joissa Medicaid -ohjelma sisältää psykoterapian katetun palveluna ja Medicaid -korvaa psykologit riippumattomina psykologisten palvelujen tarjoajina.

Mitkä ovat psykoterapiakoodinumerot?

Mielenterveyspalveluita tarjoaville psykologeille kriittisimmät koodit sisältävät diagnostiset ja psykoterapeuttiset toimenpiteet.Kaikki yksittäiset psykoterapiat vangitaan yhdellä kolmesta (3) koodista:

  • 90832: Psykoterapia, 30 minuuttia potilaan kanssa
  • 90834: Psykoterapia, 45 minuuttia potilaan kanssa
  • 90837: Psykoterapia, 60 minuuttia potilaan kanssa

Perhe- tai ryhmäpsykoterapia vangitaan yhdellä neljästä (4) koodista:

  • 90846: Perhepsykoterapia (ilman potilasta läsnä), 50 minuuttia
  • 90847: Perhepsykoterapia (yhteispsykoterapia) (potilaan läsnä), 50 minuuttia
  • 90849: moniperheen ryhmäpsykoterapia
  • 90853: Ryhmäpsykoterapia (muut kuin moniryhmän ryhmän)

90847 Perhepsykoterapiatekniikoita, kuten keskittyminen perheen dynamiikkaan.Älä ilmoita 90847 perheen psykoterapiapalveluille alle 26 minuuttia.

Mistä löydän luettelon kaikista CPT -koodeista, joita psykologit käyttävät?

CPT®American Medical Associationin (AMA) julkaisema käsikirja sisältää kaikki psykologien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttämät koodit sekä yksityiskohdat yksittäisten koodejen käytöstä.Tähän sisältyy psykologinen ja neuropsykologinen testaus sekä terveys- ja käyttäytyminen (H&B) arviointi- ja interventiokoodit.Kopiot käsikirjasta voi ollatilattu verkossaAMA: sta tai soittamalla maksuttomaksi (800) 621-8335.

Entä jos istunto on lyhyempi tai pidempi kuin koodissa määritetty aika?

Näitä psykoterapiapalveluita pidetään henkilökohtaisia palveluita yksittäisen potilaan kanssa, vaikka aika voi sisältää myös informaattorin (t).Potilaan on kuitenkin oltava läsnä kaikissa tai suurimmassa osassa palvelua.Näihin kolmeen (3) koodinimikkeeseen liittyvä erityinen aika voi hyvinkin eroa psykoterapian todellisesta ajasta.Yleisesti ottaen sinun tulee valita koodi, joka vastaa lähinnä käytettyä aikaa.CPT -käsikirja tarjoaa joustavuuden tunnistamalla aika -alueet kolmen koodin kuvauksissa seuraavasti:

  • 90832: 16 - 37 minuuttia
  • 90834: 38 - 52 minuuttia
  • 90837: 53 minuuttia tai pidempään

Psykoterapiakoodeja ei pidä laskuttaa millään alle 16 minuutin istunnolla.

Tärkeä vakuutukseen liittyvä osoitin: Osana potilaan kohtaamisten riittäviä dokumentointia tietueessa, muista huomata käynnistys- ja pysäytysajat jokaiselle tarjoamallesi psykoterapiaistunnolle.Vakuutusyhtiön näkökulmasta, jos et kirjata näitä yksityiskohtia, et toimittanut palvelua.

Koska psykoterapiaistuntoihin ei liity CPT -koodia, joka voi kestää yli 60 minuuttia, kuten altistumisterapia, kuinka laskutan näitä pidempiä palveluita?

Näiden koodien ei ole tarkoitus rajoittaa psykoterapian aikataulun kestoa.Yli 60 minuuttia vaativia istuntoja suorittavien psykologien tulisi ilmoittaa CPT®Koodi 90837: Psykoterapia, 60 minuuttia potilaan kanssa.Riippumatta siitä, kuinka kauan istunto kestää, psykologin korvaus perustuu lopulta 90837: een liittyvään maksuihin. Yleisesti ottaen psykologien tulisi määräajoin tarkistaa vakuutusyhtiöiden verkkosivustolle uusia psykoterapiakoodien kattavuutta ja laskutusta koskevia vakuutuksia.

Rajoittavatko vakuutusyhtiöt ja Medicare-paikat, kuinka usein palveluntarjoaja voi laskuttaa 60 minuutin psykoterapiakoodia 90837 verrattuna 45 minuutin psykoterapiakoodiin 90834?

Medicare -hallintourakoitsijat antavat paikallisia kattavuuden määritelmiä (LCDS) ja kaupallisia lentoliikenteen harjoittajia laativat psykoterapiakoodien käyttöön liittyvät yksityisen sektorin terveyssuunnitelmat.Tarkista MAC -verkkosivustosi (katso alla oleva luettelo), jos olet Medicare -palveluntarjoaja, ja etsi kattavuuskäytäntöjä kaikkien yksityisten vakuutussuunnitelmien verkkosivustoilta, joihin olet sidoksissa.

Medicare -hallintourakoitsija (MAC)

  • CGS Administrators LLC

    Oikeusvalta 15: Kentucky ja Ohio

  • Ensimmäiset rannikon palveluvaihtoehdot

    Tuomioistuin: Florida, Puerto Rico ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret

  • National Gover. Services, Inc.

    Oikeusvalta 6: Illinois, Minnesota ja Wisconsin

    Oikeudenkäynti K: Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New York, Rhode Island ja Vermont

  • Noridian hallintopalvelut

    Oikeudenkäynti E: Kalifornia, Havaiji, Nevada, American Samoa, Guam ja Pohjois -Mariana -saaret

    Oikeudenkäynti F: Alaska, Arizona, Idaho, Montana, Pohjois -Dakota, Oregon, Etelä -Dakota, Utah, Washington ja Wyoming

  • Novitas Solutions, Inc.

    Oikeudenkäynti H: Arkansas, Colorado, Louisiana, Mississippi, New Mexico, Oklahoma ja Texas

    Oikeudenkäynti L: Delaware, Columbian piiri, Maryland, New Jersey ja Pennsylvania

  • Palmetto GBA

    Oikeudenkäynti J: Alabama, Georgia ja Tennessee

    Oikeusvaltio M: Pohjois -Carolina, Etelä -Carolina, Virginia ja Länsi -Virginia

  • Wisconsin -lääkärit

    Oikeusvaltio 5: Iowa, Kansas, Missouri ja Nebraska

    Oikeusvalta 8: Indiana ja Michigan

Harkitsenko aikaa, joka vietettiin lisätyön tekemiseen kasvokkain-ajan ulkopuolella potilaideni kanssa päättäessään, mitä psykoterapiakoodia käytetään?

Ei, palvelujen järjestämiseen, raporttien tarjoamiseen ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa käydyn ajan järjestämiseen käytettyä aikaa ei sisälly psykoterapiaistunnon pituuteen.Tällaista toimintaa pidetään osana palvelun jälkeistä työtä, joka on jo rakennettu psykoterapiakoodeihin.Yksityiskohtaisemmat kuvaukset psykoterapiakoodien 90832, 90834 ja 90837 psykoterapiakoodeissa ja sen jälkeen.

  • Ennakkotyö:Valmistaudu näkemään potilaan ja/tai potilaan perheenjäsen.Tarkista potilaan tietue.Kommunikoi muiden ammattilaisten ja potilaan merkittävien muiden, kuten huoltajien, talonmiehien ja perheenjäsenten kanssa.
  • Palvelun jälkeinen työ:Järjestä lisäpalveluita.Koordinoi hoitoa kirjallisesti tai puhelimitse potilaan, potilaan perheen ja muiden ammattilaisten, kuten potilaan perusterveydenhuollon tarjoajan, kanssa.Dokumentoi palvelun sisäiset ja palvelun jälkeiset työt.Anna kirjalliset tai puhelinraportit kolmansien osapuolien maksajille.

Milloin käytän interaktiivista monimutkaisuuslisäkoodia, 90785?

Psykoterapiakoodeihin sisältyy tietyille palveluille ”lisäys” -koodeja, joita voidaan tarjota vain yhdessä muiden diagnostisen arvioinnin, henkilökohtaisen psykoterapian ja ryhmäpsykoterapiapalvelujen kanssa.Lisäkoodeja ei välttämättä käytetä yhdessä perheen psykoterapiakoodien 90846 ja 90847 kanssa. Lisäkoodit tunnistavat ylimääräisen osan hoidosta pääpalvelun ylä- ja ulkopuolella.

Interaktiivinen monimutkaisuus, lisäkoodi 90785, viittaa erityisiin viestintätekijöihin, jotka lisäävät palvelun toimittamisen vaikeuksia ja lisäävät terveydenhuollon ammattilaisen vaadittavien ponnistelujen voimakkuutta tietyssä hoitoistunnossa.Tämän koodin tarkoituksena on heijastaa lisätty intensiteetti, ei lisätty aika, joka liittyy palvelun tarjoamiseen.Harjoittajien ei pitäisi olettaa, että he voivat laskuttaa 90785 jokaisesta istunnosta, joka heillä on "vaikean" potilaan kanssa.

Tilanteissa, joissa 90785: tä voidaan laskuttaa, potilailla on tyypillisesti muut laillisesti vastuussa hoidostaan tai vaativat kolmansien osapuolten, kuten koulujen tai koeaikavirkamiesten, osallistumista.

Kuten CPT: ssä todetaan®Käsikirja, ”psykiatriset toimenpiteet voidaan ilmoittaa” interaktiivisella monimutkaisuudella ”, kun ainakin yksi seuraavista on läsnä:

  1. Osallistujien, jotka vaikeuttavat hoidon toimittamista, tarve hallita huonompaa viestinnä (liittyy esimerkiksi korkeaan ahdistukseen, korkeaan reaktiivisuuteen, toistuviin kysymyksiin tai erimielisyyksiin).
  2. Hoitajan tunteet tai käyttäytyminen, joka häiritsee hoitajan ymmärrystä ja kykyä auttaa hoitosuunnitelman toteuttamisessa.
  3. Sentinel -tapahtuman todisteet tai paljastaminen ja valtuutettu raportti kolmannelle osapuolelle (esim. Väärinkäyttö tai laiminlyönti raportin kanssa valtion virastolle) aloittamalla Sentinel -tapahtuman ja/tai raportti potilaan ja muiden vierailun osallistujien kanssa.
  4. Leikkilaitteiden, muiden fyysisten laitteiden, tulkin tai kääntäjän käyttö kommunikoidakseen potilaan kanssa lääkärin tai muun pätevän terveydenhuollon ammattilaisen ja potilaan välisen terapeuttisen tai diagnostisen vuorovaikutuksen esteitä, jotka:

    Ei sujuva samalla kielellä kuin lääkäri tai muu pätevä terveydenhuollon ammattilainen tai

    Ei ole kehittänyt tai menettänyt joko ilmaiseva kielen viestintätaitoja selittääkseen hänen oireitaan ja vastaustaan hoitoon tai vastaanottavaan viestintätaitoon ymmärtääkseen lääkäriä tai muuta pätevää terveydenhuollon ammattilaista, jos hän käyttää tyypillistä kieltäviestintä. ”

Yllä olevaan neljään kohtaan liittyy Medicare- ja Medicaid Services -keskukset (CMS) ovat todenneet, että interaktiivista monimutkaisuuslisäkoodia 90785 ei pidä laskuttaa Medicarelle yksinomaan käännös- tai tulkintapalvelujen tarkoitukseen.Jos 90785: tä käytettäisiin tähän tarkoitukseen, se johtaisi psykoterapiapalvelun suurempiin potilaiden yhteismaksuihin edunsaajalle, joka vaatii kääntäjän verrattuna potilaan kanssa, joka ei tarvitse kääntäjää.CMS: n mukaan tämä skenaario rikkoo liittovaltion lakeja, jotka kieltävät syrjinnän edunsaajan vammaisuuden tai etnisyyden perusteella.

Kuinka ilmoitan lisäyskoodin interaktiiviselle monimutkaisuudelle laskutuslomakkeessani?

Sekä pääpalvelukoodi että lisäyskoodi olisi lueteltava laskutuslomakkeessa.Katso alla oleva kuva, joka näyttää kuinka laskuttaa interaktiivista monimutkaisuuskoodia 90785 45 minuutin psykoterapiaistunnon koodin yhteydessä CMS 1500 -lomakkeella.

Psychotherapy Services Frequently Asked Questions (1)

Mikä erottaa psykoterapian potilaan nykyisillä koodeilla (90832, 90834 tai 90837) perheen psykoterapiakoodeista (90846 ja 90847)?

30-, 45- ja 60 minuutin psykoterapiakoodeilla toimitettu palvelun painopiste on yksittäisellä potilaalla.Koodia voidaan käyttää perheenjäsenten satunnaisesti.

Perheen psykoterapiakoodeissa palvelun toimittamisen painopiste on perheen dynamiikassa tai vuorovaikutuksessa - tai perheen alajoukossa, kuten vanhemmat tai lapset -, vaikka hoito on edelleen tarkoitettu potilaan hyödyksi.

Missä olosuhteissa käytän uutta kriisikoodia psykoterapiakoodin sijasta?

Kriisikoodi, 90839, edellyttää, että potilas on suuressa hätätilanteessa monimutkaisissa tai hengenvaarallisissa olosuhteissa, jotka vaativat kiireellistä ja välitöntä huomiota.Yksi esimerkki: Psykoterapiaistunto, jossa potilas on itsemurha, ja sinun on järjestettävä potilaan sairaalahoitoon välittömästi.

Kriisikoodin käyttämiseksi psykoterapiaistunnon on kestävä vähintään 30 minuuttia.Jos istunto kestää vähintään 75 minuuttia, käytät sekä 90839 että lisäkoodia 90840, kun laskutat potilaita ja arkistoida vaatimuksia.

Keneen otan yhteyttä, jos minulla on ongelmia Medicare -laskutuksen ja korvauksen kanssa?

Aloita ottamalla yhteyttä asiaankuuluviinMedicare -hallintourakoitsija (MAC) alueellesi(PDF, 149 kt).).Muista, että jotkut Macista ovat äskettäin muuttuneet.

Jos et voi saada mitä tarvitset Macistasi, voit ottaa yhteyttä Medicare- ja Medicaid Services -keskusten aluetoimistoon.TietoaCMS -aluetoimistot ovat saatavilla verkossa.

MAINOS

Huomaa: Oikeudelliset kysymykset ovat monimutkaisia ja erittäin tosiasiallisia ja vaativat oikeudellista asiantuntemusta, jota ei voida antaa yhdellä artikkelissa tai UKK: lla.Lisäksi lait muuttuvat ajan myötä ja vaihtelevat lainkäyttövallan mukaan.Tämän artikkelin tiedot eivät ole oikeudellisia neuvoja, eikä niitä pitäisi käyttää korvaamaan henkilökohtaisia oikeudellisia neuvoja ja kuulemista ennen yksittäisten olosuhteiden päätösten tekemistä.

CPT Copyright 2017 American Medical Association.Kaikki oikeudet pidätetään.
CPT®on American Medical Associationin rekisteröity tavaramerkki.

Psykoterapiapalvelut kysyivät usein kysymyksiä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6386

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.