Mitä sinun tulee tietää kansalaisen pidättämisestä (2024)

Aina kun mahdollista,sinun pitäisi ilmoittaa väärinkäytöksistä poliisille toimenpiteiden sijaanomillasi. Poliisiviranomaisilla on asianmukaiset väliintulovälineet, ja he ovat koulutettuja käsittelemään tapauksia, jotka voivat kärjistyä väkivaltaisiksi.

Tärkeitä huomioita

Kansalaisen pidättäminen ilman riskitekijöiden huolellista harkintaa voi aiheuttaa vakavia tahattomia seurauksia sinulle ja muille asianosaisille. Useimmissa tapauksissa pidätys koostuu joko tosiasiallisesta henkilön ruumiin kiinniottamisesta tai koskettamisesta, jotta hänet yritetään pidättää.

Ennen kuin päätät tehdä kansalaisen pidätyksen, sinun tulee olla tietoinen kansalaisten pidättämistä koskevista laeista ja ottaa huomioon seuraavat seikat:

  • Onko rauhanupseerin mahdollista puuttua asiaan? Jos on, ilmoita rikoksesta poliisille sen sijaan, että ryhdyisit toimenpiteisiin itse.
  • Pidätysyritys voi vaarantaa henkilökohtaisen turvallisuutesi ja muiden turvallisuuden. Asiaankuuluvia näkökohtia ovat muun muassa se, onko epäilty yksin ja onko hänellä asetta.
  • Pystytkö luovuttamaan epäillyn poliisille viipymättä, kun pidätys on tehty?
  • Onko sinulla perusteltu käsitys epäillyn rikollisesta toiminnasta?

Kansalaisen pidättäminen

Jos päätät pidättää kansalaisen, sinun tulee:

  • Kerro epäilliselle selvästi, että pidätät kansalaisen ja pidät häntä kiinni poliisin saapumiseen asti.
  • Kutsu poliisi.
  • Pyydä hänen yhteistyötään poliisin saapumiseen saakka.
  • Vältä voiman käyttöä, jos mahdollista, ja käytä sitä muuten mahdollisimman vähän.
  • Älä kyseenalaista tai tutki epäiltyä tai hänen omaisuuttaan. Tarkoituksesi on vain pidättää hänet väliaikaisesti poliisin saapumiseen asti.
  • Kun poliisi saapuu paikalle, kerro tapahtuneesta selvät tosiasiat.

Kansalaisten pidätyslaki

Useimmissa tapauksissa sinun on löydettävä henkilö joko rikoksesta tai pakenemasta henkilöiltä, ​​joilla on lailliset valtuudet pidättää kyseinen henkilö, jotta hän voi pidättää hänet laillisesti. Erityisesti, jos pidätät henkilöä syytteeseen asetetusta rikoksesta, joka on vakavin rikostyyppi ja sisältää väkivaltarikokset, voit tehdä pidätyksen vain silloin, kun näet henkilön tekevän rikoksen. On lain vastaista pidättää henkilöä, jos hän on syyllistynyt syytteeseenpanoon, ellei se liity omaisuuteen.

Erikoisolosuhteissa minkä tahansa tyyppisen rikoksen yhteydessäkiinteistössäsi tai siihen liittyen,voit joko:

  • pidätä löytämäsi henkilörikoksen tekemisessä;tai
  • pidätellä henkilöäkohtuullisen ajan kuluessa siitä, kun on todettu henkilön tekevän rikosta.

Jotta voit ottaa kansalaisen kiinni omaisuuteen kohdistuvasta tai siihen liittyvästä rikoksesta, sinun on oltava jokin seuraavista:

  • kiinteistön omistaja;
  • omaisuuden laillisessa hallinnassa; tai
  • ovat omistajan tai kiinteistön laillisesti hallinnassa olevan henkilön valtuuttamia.

Laki sallii sinun käyttää niin paljon voimaa kuin on tarpeen kansalaisen pidättämistä varten, kunhan toimit kohtuullisin perustein. Kaikki käyttämäsi voimat on kuitenkin räätälöitävä olosuhteiden mukaan, ja olet rikosoikeudellisesti vastuussa käyttämästäsi liiallisesta voimasta. Mahdollisen rikosoikeudellisen syytteen lisäksi saatat joutua siviilioikeuteen, joka liittyy käytökseesi ja aiheuttamaasi vahinkoon.

Laki edellyttää, että kun kansalaista pidätetään,pidätetty henkilö on toimitettava viipymättä poliisille. Jos pidätät kansalaisen etkä soita poliisille mahdollisimman pian, pidätys voidaan todeta laittomaksi ja voit saada siviili- tai rikosoikeudellisia seurauksia.

Epäillyn tunnistaminen oikein

Pidätyksen erityisolosuhteissa"kohtuullisen ajan kuluessa"Kun havaitset rikosta (eikä rikoksen ollessa käynnissä), sinua kehotetaan olemaan erityisen huolellinen epäillyn henkilöllisyyden vahvistamisessa.

On aina erittäin tärkeää tunnistaa oikein epäilty ja hänen rikollinen osansa. Jos teet kansalaisen pidätyksen juuri silloin, kun henkilö löydetään rikoksesta, epäillyn oikea tunnistaminen ei todennäköisesti tule kyseenalaiseksi.

Jos kuitenkin pidätät"kohtuullisen ajan kuluessa"rikosta tarkkaillen, epäillyn tunnistuksen oikeellisuus voi asettua kyseenalaiseksi.

Sinun on oltava tietoinen siitä tosiasiasta, että tilannetekijät, kuten aseen läsnäolo, mukana olevien henkilöiden määrä, ympäristötekijät ja kohonnut stressitaso, voivat vaikuttaa negatiivisesti muistiisi menneestä tapauksesta ja kykyysi tunnistaa oikea henkilö. aiemmin nähty syyllistyneen rikokseen. Vaikka uskoisit aidosti, että olet tunnistanut epäillyn oikein rikoksen havaitsemisen jälkeen, virheellisen henkilöllisyyden riski on todellinen, eikä sitä saa minimoida.

Jos henkilö, jota yrität pidättää, on väärä henkilö, tilanne voi olla erittäin vaarallinen. Pidätetty henkilö ei ymmärrä, miksi hänet pidätetään, eikä hän voi suostua pidätykseen. Näissä olosuhteissa on olemassa todellinen riski, että jos pidätät väärän henkilön, saatat provosoida väkivaltaisen yhteenottamisen ja vaarantaa loukkaantumisen tai kuoleman.

Varoitus

Akansalaisen pidätys on erittäin vakava ja mahdollisesti vaarallinen yritys. Toisin kuin poliisilla, yksityisillä kansalaisilla ei ole velvollisuutta turvata ja ylläpitää yleistä rauhaa, eikä heillä ole asianmukaista koulutusta epäiltyjen rikollisten kiinniottamiseksi. Ole erittäin varovainen yrittäessäsi pidättää kansalaisen.

Mitä sinun tulee tietää kansalaisen pidättämisestä (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 5285

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.