Milloin Medicare kattaa rintojen pienentämisen? (2024)

  • Medicare kattaa rintojen pienennysleikkauksen, kun se on lääketieteellisesti välttämätöntä.
  • Medicare ei kata valinnaista kosmeettista rintojen pienennystä.
  • Voit saada kattavuuden alkuperäisen Medicaren tai Medicare Advantage -suunnitelman perusteella, jos leikkaussi katsotaan lääketieteellisesti tarpeelliseksi.

Voit saada rintojen pienennysturvaa Medicaren kautta monissa tapauksissa.

Yleensä Medicaren on harkittava toimenpidettäsi lääketieteellisesti tarpeellisena, jotta se voidaan kattaa. Tämä tarkoittaa, että rintojen pienentämisen on oltava yhteydessä sairauteen. Jos vähennyksesi on kosmeettinen, mikä tarkoittaa, että se on tarkoitettu vain parantamaan ulkonäköäsi, Medicare ei maksa.

Jatka lukemista saadaksesi tietää, milloin Medicare kattaa rintojen pienennysleikkauksen, kelpoisuussäännöt, kustannusnäkökohdat ja paljon muuta.

When Does Medicare Cover Breast Reduction? (1)Jaa Pinterestissä

Se, kattaako Medicare rintojen pienennyksen vai ei, riippuu leikkauksen syystä. On useita yleisiä syitä, miksi saatat haluta tai tarvita rintojen pienennystä, mukaan lukien:

  • Rekonstruktio rintasyövän mastektomian jälkeen.Rinnanpoiston jälkeen saatat haluta leikkauksen rintojen rekonstruoimiseksi tai niiden symmetrian parantamiseksi. Esimerkiksi, jos sinulla on yksi rintaleikkaus, saatat haluta leikkauksen, jotta rinnat saadaan uudelleen yhteen. Rekonstruktio voidaan tehdä myös, jos sinulle on tehty molemminpuolinen mastektomia (taikaksoismastektomia) molemmista rinnoista.
  • Suuren rinnan aiheuttaman kivun vähentäminen.Suurempi rintakehä voiaiheuttaa kipuaniskassa, selässä ja rintakehässä. Saatat myös kokea huonoa asentoa, mikä voi lisätä kipua. Lääkärisi saattaa suositella rintojen pienennysleikkausta tämän tyyppisen kivun lievittämiseksi.
  • Parantaa yleistä ulkonäköäsi ja itsetuntoasi.Saatat valita rintojen pienennysleikkauksen, koska et ole tyytyväinen rintojen kokoon. Rintojen pienennys voi joskus auttaa sinua saamaan nuorekkaamman ulkonäön tai tasapainoisemman vartalon.

Medicare maksaa rintojen pienentämisestä vain kahdesta ensimmäisestä syystä. Molemmissa näissä tilanteissa rintojen pienennys katsotaan lääketieteellisesti tarpeelliseksi, joten Medicare kattaa sen.

Jos olet kolmannessa tilanteessa, Medicare pitää leikkaustasi kosmeettisena eikä kattaisi sitä. Sinun on maksettava 100 prosenttia kustannuksista omasta taskustasi.

Jos rintojen koko tai muoto vaikuttaa vakavasti itsetuntosi, keskusteleminen laillistetun terapeutin kanssa saattaa olla hyödyllistä. Medicare kattaamielenterveyspalvelutosa B (sairausvakuutus).

Voit saada neuvonta-aikoja ja työskennellä ammattilaisen kanssa parhaan tavan selvittää, miten kehosi vaikuttaa itsetuntosi.

Olet oikeutettu saamaan rintojen pienennysmaksun, jos täytät Medicaren ehdot.

Jos rintojen pienennystä tehdään mastektomian jälkeistä jälleenrakennusta varten, Medicare kattaa toimenpiteen. Lääkärisi tarvitsee vain toimittaa Medicarelle asiakirjat siitä, että sinulla on rintojen pienennys mastektomian takia.

Jos sinulla on rintojen pienennys kivun vuoksi, sinun on varmistettava, että täytät vielä muutama ehto. Lääkärisi tulee varmistaa, että:

  • leikkaus on välttämätön kipusi hoitamiseksi
  • ei-kirurgiset toimenpiteet eivät ole toimineet sinulle
  • oireesi ovat kestäneet vähintään 6 kuukautta

Joissakin tapauksissa kipusi voi johtua tietystä rintojen tilasta, jota kutsutaan rintojen hypertrofiaksi (taigigantomastia). Hypertrofia aiheuttaa rintojen painon ja tiheyden lisääntymistä, mikä aiheuttaa kipua ja muita ongelmia.

Medicare maksaa rintojen pienennyksen hypertrofian tapauksessa, kunhan lääkärisi toteaa, että se on kipusi tai muiden oireesi ensisijainen syy.

Sinun on suoritettava rintojen pienennys laitoksessa, joka hyväksyy Medicaren saadaksesi täyden hyödyn. Voit kysyä kirurgiltasi, hyväksyvätkö he Medicaren ennen ensimmäistä käyntiäsi. Voit myös etsiä palveluntarjoajia käyttämälläMedicaren verkkosivusto.

Jos sinulla on aMedicaren etu(Medicare Part C) -suunnitelmassa, saatat joutua myös varmistamaan, että käytettävä kirurgi ja laitos ovat verkossa. Voit etsiä kirurgeja suunnitelmasi verkostosta, ottaa yhteyttä suoraan suunnitelmaasi tai kysyä kirurgin toimistolta, hyväksyvätkö he suunnitelmasi.

Medicare ei kata mitäänkauneuskirurgiset toimenpiteet. Tämä tarkoittaa, että jos toimenpide on valinnainen ja vain ulkoasua varten, maksat 100 prosenttia kustannuksista.

Tämä on totta riippumatta siitä, millainen Medicare-suunnitelma sinulla on. Ei Advantage-suunnitelmia eikäMedigap suunnitelmattarjoavat lisäsuojaa kosmeettisiin toimenpiteisiin.

Rintojen pienentämisestä maksamasi kustannukset riippuvat käytössäsi olevan Medicare-suunnitelman tyypistä ja laitoksesta, jossa sinulla on leikkaus. Saat suojan riippumatta siitä, mikä suunnitelma sinulla on, kunhan vähennyksesi on lääketieteellisesti välttämätöntä.

Medicare Advantage -suunnitelmat vaaditaan kattamaan kaikki, mitä Medicaren osat A ja B (alkuperäinen Medicare) kattavat. Maksamasi kustannukset voivat kuitenkin poiketa suunnitelmasta.

Medicare osa A

Jos sinulla on alkuperäinen Medicare ja sinut otetaan sairaalahoitoon rintojen pienennykseksi, se tulee olemaankuuluvat Medicaren osan A piiriin.

On monia syitä, joita saatat joutua hyväksymään tähän menettelyyn, mukaan lukien huolet mahdollisista komplikaatioista. Näin voi olla myös, jos sinulla on rintojen pienennys samanaikaisesti tai juuri rinnanpoiston jälkeen.

Kun käytätOsa A, olet vastuussa A-osan omavastuusta. TheOsa A omavastuuvuonna 2020 on1 408 dollaria. Sinun on maksettava tämä summa ennen kuin vakuutusturvasi alkaa. Olet ehkä jo maksanut omavastuullesi, jos olet jo käyttänyt muita A-osan palveluita, kuten muita sairaalahoitoja tai kotihoitokäyntejä.

Sinulla ei ole omavastuukuluja sairaalassa vietetyistä päivistä ennen kuin täytät 60. päivää. Suurin osa ihmisistä ei tarvitse rintojen pienentämiseen pidempään kuin muutaman päivän sairaalassa. Sinun tulee kuitenkin tietää, että maksat päivästä 61 alkaen352 dollariapäivä rinnakkaisvakuutuksessa. Jos täytät 91 päivää, maksat704 dollariapäivässä rinnakkaisvakuutuksessa yhteensä60 elinikäistä varapäivää.

Medicare osa B

Rintasi pienennys katetaanMedicare osa Bjos sinulla on avohoito ja käytät alkuperäistä Medicarea. Avohoitotoimenpiteet voidaan tehdä sairaaloissa tai erillisissä kirurgisissa keskuksissa.

TheOsa B omavastuuOn198 dollariaVuonna 2020. Olet kuitenkin myös vastuussa 20 prosentista Medicaren hyväksymien toimenpiteiden kustannuksista, kun täytät omavastuusi.

Joten esimerkiksi jos Medicaren hyväksymä summa rintojen rekonstruktiosta olisi 6 000 dollaria, Medicare maksaisi 4 800 dollaria ja sinä 1 200 dollaria.

Osassa B on myös kuukausimaksu. Vuonna 2020 palkkio on144,60 dollariauseimmille ihmisille.

Medicare osa C

Medicare osa Ctunnetaan myös nimellä Medicare Advantage. Medicare Advantage -suunnitelmia tarjoavat yksityiset yritykset, jotka tekevät sopimuksen Medicaren kanssa. Ne tarjoavat saman kattavuuden kuin alkuperäinen Medicare ja sisältävät usein lisävarusteita, kutennäkemystaihammaslääkärinkattavuus.

Rintojen pienennyskustannukset Medicare Advantagessa riippuvat suunnitelmastasi. Saat yleensä korvauksia toimenpiteistä tai sairaalassaolosta. Voit soittaa suunnitelmaasi ennen menettelyä ja kysyä kustannuksista, jos et ole varma, kuinka paljon ne kattavat.

Muista, että mikään suunnitelma ei maksa valinnaisia ​​kosmeettisia toimenpiteitä. Sinun on tässä tapauksessa maksettava koko hinta. Hinta voi vaihdella valitsemasi kirurgin mukaan, mutta vuoden 2019 tutkimuksessa havaittiin, että rintojen pienennysleikkauksen keskimääräinen hinta Yhdysvalloissa oli5 475 dollaria.

Lääkärisi neuvoo sinua valmistautumaan rintojen pienentämiseen tavalla, joka vastaa sinun erityistarpeitasi. On kuitenkin joitain yleisiä asioita, joita voit odottaa.

Ennen leikkausta

Leikkaukseen valmistautumisesi sisältää todennäköisesti muutamia erilaisia ​​kokeita. Lääkärisi tulee suorittaa rutiinitutkinto, ja saatat tarvita myös mammografiaa ja muita laboratoriotöitä.

Nämä testit auttavat lääkäriäsi selvittämään, oletko hyvä ehdokas rintojen pienentämiseen ja oletko tarpeeksi terve leikkausta varten.

Lääkärisi kysyy myös kysymyksiä sairaushistoriastasi ja perheesi sairaushistoriasta. Näihin kysymyksiin on tärkeää vastata rehellisesti.

Kun lääkärisi on antanut sinulle luvan toimenpiteeseen, sinun on suoritettava muutama muu toimenpidevalmistella. Näitä voivat olla:

  • lopeta joidenkin reseptivapaiden kipulääkkeiden käyttö muutama päivä ennen leikkausta
  • lopeta tupakointi, jos olet tupakoitsija
  • Järjestä kotiinkuljetus ja mahdollinen hoito toimenpiteen jälkeen
  • rajoita tai lopeta syöminen ja juominen leikkauspäivänä

Muista noudattaa lääkärin antamia erityisohjeita valmistautua.

Leikkauksen aikana

Toimenpiteen aikana rintojen iho, kudokset ja rasva rekonstruoidaan toivotun tuloksen saavuttamiseksi. Menettelysi voi olla laitoshoito tai avohoito. Suurin osa ihmisistä menee yleisanestesiaan rintojen pienentämiseksi.

Toipumisen aikana

Rintasi kääritään siteisiin leikkauksen jälkeen. Sinulla voi olla myös viemäriputkia kiinnitettynä rintoihin. Nämä putket auttavat poistamaan nesteitä ja vähentämään turvotusta.

Yleensä pidät siteet ja putket päällä useita päiviä. Kun siteet on poistettu, joudut todennäköisesti käyttämään erityisiä leikkauksen jälkeisiä rintaliivejä muutaman viikon ajan.

Voit odottaa pitävän vähintään viikon tai kaksi poissa töistä leikkauksen jälkeen levätäksesi ja toipuaksesi. Useimmat kokevat kipua ja väsymystä leikkauksen jälkeen, mikä vaikeuttaa päivittäisten toimien suorittamista.

Sinulle määrätään lääkettä, joka auttaa hallitsemaan kipua. Lääkärisi voi neuvoa sinua, milloin voit palata toimintoihin, kuten nostoon ja harjoitteluun.

Rinnasi voivat olla turvonneet toimenpiteen jälkeen. Saattaa tuntua, etteivät ne ole pienempiä tämän vuoksi, mutta huomaat muutoksen, kun turvotus laskee ja kehosi paranee. Lääkärisi määrää seuranta-aikoja edistymisen tarkistamiseksi.

On tärkeää pitää silmällä ompeleita. Jos huomaat, että alueelta tulee irtoavaa tai märkää, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin.

Mitkä ovat pitkän aikavälin tulokset?

Huomaat yleensä, että voit paremmin, kun paranemisprosessi on valmis. Jos sinulla on ollut niska- tai selkäkipuja aiemmin, voit odottaa, että osa tai kaikki kipu on poissa.

Saatat myös tarvita aikaa sopeutuaksesi uuteen ulkonäköösi ja jopa tuntea olosi masentuneeksi tai ahdistuneeksi leikkauksen jälkeen. Tämä on yleinen kokemus, mutta jos nämä tunteet jatkuvat, keskustele lääkärisi kanssa neuvonantajan näkemisestä.

Saatat myös joutua ostamaan pienempiä vaatteita, jotka sopivat uuteen vartaloasi, varsinkin jos rintojen koko on muuttunut dramaattisesti.

Sinulla on myös todennäköisesti arpia leikkauksen jälkeen. Arpesi haalistuvat ajan myötä, ja voit parantaa paranemista välttämällä leikkauksen jälkeistä nostamista.

Joissakin tapauksissa saatat joutua tekemään toisen leikkauksen myöhemmin. Tämä leikkaus voi korjata mahdolliset komplikaatiot tai muuttaa alkuperäistä leikkausta lopullisen tuloksesi parantamiseksi.

Jos tarvitset rintojen pienennystä, Medicare voi kattaa kulut. Pidä mielessä, että:

  • Medicare ei kata kosmeettisia toimenpiteitä.
  • Medicare kattaa rintojen pienentämisen, kun se on lääketieteellisesti välttämätöntä.
  • Lääketieteellisesti välttämättömiä tilanteita ovat mastektomian jälkeiset rekonstruktiot tai kivun vähentäminen.
  • Voit saada kattavuuden alkuperäisen Medicaren tai Medicare Advantage -suunnitelman kautta.
  • Kustannukset riippuvat leikkauksen paikasta ja suunnitelmastasi.

Tämän sivuston tiedot voivat auttaa sinua tekemään henkilökohtaisia ​​vakuutuksia koskevia päätöksiä, mutta niiden tarkoituksena ei ole antaa neuvoja vakuutusten tai vakuutustuotteiden ostamisesta tai käytöstä. Healthline Media ei harjoita vakuutustoimintaa millään tavalla, eikä sillä ole lisenssiä vakuutusyhtiöksi tai tuottajaksi millään Yhdysvaltain lainkäyttöalueella. Healthline Media ei suosittele tai tue kolmansia osapuolia, jotka voivat harjoittaa vakuutustoimintaa.

Milloin Medicare kattaa rintojen pienentämisen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5681

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.