Milloin luovuttaa henkivakuutus (2023) (2023)

Miksi luopua henkivakuutuksestasi

Yleinen syy, miksi ihmiset luopuvat henkivakuutuksista, on se, että vakuutusten voimassaoloon liittyvät vuosikustannukset ovat liian korkeat. Sinulla ei ehkä ole varaa vakuutusmaksuihisi tai saatat tarvita rahaa nopeasti.

Mutta hinta ei ole ainoa syy, miksi saatat luopua henkivakuutuksesta. Et välttämättä tarvitse enää kattavuutta. Olet ehkä elänyt enemmän kuin edunsaajat, tai saatat tarvita rahojasi enemmän kuin edunsaajiasi. Tai ehkä löysithalpa henkivakuutusjoka sopii paremmin tarpeisiisi. Kerrotaan syistä, miksi luopuisit henkivakuutuksestasi:

  • Kustannus:Jos sinulla ei ole enää varaa vakuutusmaksuihisi, voi olla järkevää luopua vakuutuksestasi. Saat palautusarvon käteisenä, etkä enää tarvitse maksaa kuukausittaisia ​​vakuutusmaksuja.
  • Käteisen tarpeet:Luopumalla henkivakuutuksesta saat tarvittaessa kertasumman käteistä. Saattaa kuitenkin olla tapoja päästä käsiksi käteisarvoosi luopumatta kattavuudesta, kuten vakuutuslaina.
  • Parempi peitto:Vakuutustuotteiden vertailu on paras tapa löytää oikea vakuutus oikeaan hintaan. Vaikka sinulla olisi henkivakuutus, saatat löytää paremman suojan uudesta vakuutuksesta ja haluat luopua nykyisestä.
  • Parempi hinta:Aivan kuten saatat löytää nykyistä vakuutustasi paremman suojan, saatat löytää myös edullisemman henkivakuutuksen.
  • Ei enää tarvittu:Henkivakuutus auttaa kattamaan lopulliset kulut ja voi auttaa huolehtimaan läheisistäsi kuolemasi jälkeen. Henkivakuutusta ei kuitenkaan välttämättä enää tarvita, jos kukaan ei ole taloudellisesti riippuvainen sinusta.

Kun luovutat henkivakuutuksestasi, teet päätöksen käyttää vakuutuksen käteisarvoa. Akäteisarvoinen henkivakuutusvakuutus antaa sinun rakentaa säästöjä erityiselle käteisarvosäästötilille, joka on sidottu vakuutukseen. Kun maksat vakuutusmaksumme, osa maksustasi menee käteisarvotilille. Tämä kassatili kasvaa joka vuosi.

Voit käyttää varojasi useilla tavoilla, joista yksi on vakuutuksen takaisinosto: peruuttamalla vakuutuksen vastineeksi kertasummasta vakuutuksen takaisinostoarvosta. Vakuutuksesta luopuminen tarkoittaa, että menetät suojan. Näin tekemällä voitkohdata verovelkoja. Vakuutuksestasi luopumisen toinen seuraus on se, että edunsaajat eivät enää saa kuolemantapausetuutta, jos kuolet voimassa olevan vakuutuksen mukaisesti.

Milloin henkivakuutus on luovutettava

Tiedät, että haluat luopua vakuutuksestasi riippumatta siitä, oletko löytänyt paremman tarjouksen tai sinulla ei ole varaa henkivakuutusmaksuihisi. Nyt mietit, milloin sinun pitäisi luopua politiikasta. Hyvä uutinen on, että yleensä ei ole rajoituksia sille, milloin voit luovuttaa henkivakuutuksen – kunhan olet selvinnyt luovutusjaksosta. Tämä ajanjakso vaihtelee politiikan mukaan ja voi olla muutamasta vuodesta yli 15 vuoteen.

Luovutusajan jälkeen henkivakuutuksen luovuttamisen tarkka ajankohta riippuu suuresti henkilökohtaisista mieltymyksistä tai taloudellisesta tilanteesta. Useimmat vakuutukset edellyttävät kuitenkin, että sinun on maksettava takaisinostomaksut vakuutuksen luovuttamisen yhteydessä. Takaisinostomaksu on maksu, jonka henkivakuutusyhtiö veloittaa vakuutussopimuksen ennenaikaisesta irtisanomisesta. Luovutusmaksut pienenevät usein vakuutuksen voimassaolon aikana, ja osa niistä katoaa kokonaan tietyn ajan kuluttua. Tämä tarkoittaa, että mitä kauemmin odotat vakuutuksen luovuttamista, sitä vähemmän todennäköisesti maksat palautusmaksuja.

Esimerkiksi sinulla on korkeakoulussa oleva lapsi, joka luottaa sinuun taloudellisesti. Haluaisit luopua henkivakuutuksestasi, mutta haluat varmistaa, että lapsellasi on tarvitsemansa rahat, jos kuolet äkillisesti. Odotat luultavasti vakuutuksestasi luopumista, kunnes lapsesi elää itsenäisesti eikä enää tarvitse taloudellista tukeasi.

Voit myös odottaa, kunnes palautusmaksut ovat laskeneet, jotta voit luopua vakuutuksesta. Toisaalta, oletetaan, että kiinteistöveron nousu on johtanut paljon korkeampaan kuukausittaiseen asuntolainan maksuun. Sinulla ei ole enää varaa sekä asuntolainaan että vakuutusmaksuihin. Tässä tapauksessa on järkevää luopua vakuutuksesta ennemmin kuin myöhemmin, jotta voit leikata nykyiset kuukausikulut.

Kuinka luopua käytännöstäsi

Useimmat henkivakuutusyhtiöt tekevät vakuutuksestasi luopumisen kohtuullisen yksinkertaiseksi. Vaikka haluat tarkistaa yksityiskohdat vakuutuksestasi, useimmat vakuutukset edellyttävät, että otat yhteyttä vakuutusyhtiöösi tai vakuutusasiamieheen. Saatat joutua allekirjoittamaan paperit, jotka vahvistavat luovuttuksesi. Kun prosessi on käynnissä, sinun ei todennäköisesti tarvitse tehdä paljon, vaan odottaa palautusarvon tarkistusta. Vakuutusyhtiö hoitaa lopullisen maksusi laskemisen yksityiskohdat. Yleensä tämä summa on käteisarvosi saldo vähennettynä mahdollisilla takaisinostomaksuilla tai vakuutuksillasi olevilla lainoilla.

Luovutusmaksujen lisäksi saatat joutuamaksa verot henkivakuutuksen takaisinostoarvostaveronalaisena tulona. Yleensä maksat tuloveroa vain koroista tai tuloistavakuutusmaksuun maksamasi summa. Veroton osuus sisältää yleensä kaikki rahat, jotka olet maksanut vakuutusmaksuina vakuutuksen voimassaoloaikana. Jos esimerkiksi maksoit 50 000 dollaria vakuutuksesi käteisarvoon vakuutusmaksujen kautta ja takaisinostoarvo on 60 000 dollaria, joudut yleensä maksamaan veroja 10 000 dollarista vakuutukseen maksamasi summan lisäksi.

Henkivakuutustyypit

Määräaikainen henkivakuutus

Termivakuutus on henkivakuutus, joka ei tuota käteisarvoa. Sen tavoitteena on tarjota kuolemantapauskorvaus määrätylle vuosille, jota kutsutaan termiksi. Vakuutuksenottajalla on voimassaoloaikana kuolemantapausetuus, mutta hän menettää sen voimassaoloajan umpeuduttua, esimerkiksi 30 vuoden kuluttua. Termihenkivakuutus on yleensä halvempi kuin muun tyyppinen henkivakuutus, ja joidenkin määräaikaisten henkivakuutusten avulla voit saadakattavuus ilman lääkärintarkastusta.

Koko henkivakuutus

Koko henkivakuutuson eräänlainen vakuutus, joka tarjoaa taloudellista kattavuutta ja rakentaa käteisarvoa niin kauan kuin maksat vakuutusmaksusi. Koko elinikäisen vakuutuksen käteisarvokomponentilla on tyypillisesti taattu korko, mutta vakuutusmaksut voivat olla korkeampia kuin muut pysyvät vakuutukset. Koko elinikäinen vakuutus sopii usein hyvin henkilölle, joka etsii pysyvää vakuutusta ilman riskiä sijoittaa käteisarvoaan.

Pysyvä henkivakuutus

Pysyvät henkivakuutustuotteet viittaavat erilaisiin henkivakuutustyyppeihin, jotka kattavat koko elämäsi – niin kauan kuin maksat vakuutusmaksusi. Esimerkiksi koko henkivakuutus on yksi pysyvä henkivakuutus. Samoin ovat muuttuva elämä, universaali elämän politiikka ja muuttuva universaali elämänpolitiikka. Pysyvissä henkivakuutuksissa on käteisarvokomponentti, jonka avulla vakuutuksenottajat voivat rakentaa vaurautta ja tarjota pitkän aikavälin taloudellista suojaa.

Henkivakuutuksen käteisen takaisinostoarvo

Henkivakuutuksen takaisinostoarvo on rahasumma, jonka saat vakuutusyhtiöltä, jos peruutat vakuutuksen. Käteisen takaisinostoarvo, jota kutsutaan myös takaisinostoarvoksi, on yleensä pienempi kuin vakuutuksen käteisarvon määrä. Takaisinostoarvo sisältää kaikki vakuutuksen takaisinostomaksut, jotka otetaan käteisarvosaldosta, kun peruutat vakuutuksen. Takaisinostoarvo muodostuu myös vakuutuksen jäljellä olevien lainojen määrästä. Jos luovut vakuutuksesta maksamatta olevalla vakuutuslainalla, vakuutusyhtiö maksaa lainan yleensä takaisin jäljellä olevalla rahasummallasi.

Käteisarvo vs. käteisen luovutusarvo

Vaikka käteisarvo ja käteisen palautusarvo kuulostavat samanlaisilta, ne eivät ole sitä. Käteisarvo on henkivakuutuksen käteisarvotilin nykyinen saldo, joka perustuu maksamiesi vakuutusmaksujen määrään.

Käteisen takaisinostoarvo on rahasumma, jonka saat vakuutuksesta, jos päätät luovuttaa sen. Yleensä käteisen takaisinostoarvo on yhtä suuri kuin käteisen arvon saldo vähennettynä mahdollisilla vakuutuksen takaisinostomaksuilla.

Esimerkiksi henkivakuutuksellasi on 30 000 dollarin saldo. Vakuutuksen luovutusmaksut ovat 5 000 dollaria. Käteisarvo yhteensä on 30 000 dollaria, mutta jos luovut vakuutuksesta, saat 25 000 dollaria. Tämä tekee käteisen luovutuksen arvosta 25 000 dollaria.

Bottom Line

Saatat haluta luopua henkivakuutuksesta useista syistä. Riippumatta siitä, onko sinulla varaa vakuutusmaksuihisi tai löytää parempi kattavuus eri vakuutuksella, vakuutuksesi luopuminen antaa sinulle pääsyn osaan käteisarvostasi, josta on vähennetty palautuspalkkiot.

Ennen kuin luovut vakuutuksestasi, lue kuitenkin vakuutusasiakirjasi huolellisesti. He antavat sinulle paremman käsityksen siitä, mitä maksat palautusmaksuina ja onko ennenaikaisesta peruutuksesta seuraamuksia. Vakuutuksesi peruuttamisen odottaminen, kunnes palautusmaksut laskevat alhaisimpaan määrään – tai katoavat – vetää eniten käteisarvostasi.

Vertaa henkivakuutussopimuksia

Vastaa muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen, niin me hoidamme loput

Usein kysyttyjä kysymyksiä henkivakuutuksen luopumisesta

Metodologia: Järjestelmämme parhaiden henkivakuutusyhtiöiden luokitteluun

Tavoitteemme Guides Home Teamissa on tarjota sinulle kattavia, puolueettomia suosituksia, joihin voit luottaa. Henkivakuutusyhtiöiden arvioimiseksi ja luokittelemiseksi loimme perusteellisen menetelmän ja analysoimme jokaisen yrityksen selailemalla online-politiikkatietoja, puhumalla edustajien kanssa puhelimitse, lukemalla asiakasarvosteluja saadaksesi käsityksen tyypillisestä asiakaskokemuksesta ja arvioimalla kolmannen osapuolen taloudellisia luotettavuuspisteitä.Näiden tietojen keräämisen jälkeen pisteyimme jokaisen yrityksen seuraavissa luokissa: kattavuus, ratsastajat, saatavuus ja helppokäyttöisyys sekä brändiluottamus. Saat lisätietoja lukemalla koko artikkelimmehenkivakuutusmetodologiapalveluntarjoajien arvioimiseen ja pisteytykseen.AM paras vastuuvapauslauseke

Bradford Cuthrellon huolellinen tutkija ja kirjailija, joka on erikoistunut lemmikki- ja kotitalouden aiheisiin. Hän on tutkinut tuhansia lemmikkieläinten omistajia ja asunnonomistajia, kuunnellut satoja asiakaspalvelupuheluita eri kotipalveluyrityksiltä ja puhunut kymmenien alan asiantuntijoiden kanssa ymmärtääkseen asunnonomistajien yhteisiä kipukohtia ja tarpeita. Kun hän ei auta lukijoitaan tekemään tietoisia päätöksiä, hän lukee kirjaa viikossa, suunnittelee telttamatkaa tai työskentelee romaaniluonnoksen parissa.

FAQs

Pitääkö henkivakuutuksesta maksaa veroa? ›

Kuolinpesälle maksettava vakuutuskorvaus kuuluu perittävän varoihin samalla tavalla kuin muukin hänen omaisuutensa. Muulle kuin lähiomaiselle maksettava henkivakuutuskorvaus on edunsaajalle kokonaisuudessaan veronalaista pääomatuloa. Tällöin veroprosentti on 30–34 % (2022).

Mihin ikään asti henkivakuutus on voimassa? ›

Voit valita korvaussummaksi 10 000-500 000 euroa. Laskurimme auttaa sopivan summan valinnassa. Voit hakea henkivakuutusta, kun olet 18-63-vuotias ja asut Suomessa. Henkivakuutus on voimassa 80 ikävuoteen saakka.

Milloin Ryhmähenkivakuutus on pakollinen? ›

Työntekijäin ryhmähenkivakuutus on pakollinen

Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet pääsääntöisesti velvollinen ottamaan työntekijöillesi henkivakuutuksen. Vakuutus on pakollinen kaikilla niillä toimialoilla, joilla on työehtosopimuksessa ryhmähenkivakuutusta koskeva sopimusmääräys.

Minkä ikäisenä henkivakuutus loppuu? ›

Minkä ikäinen voi ottaa henkivakuutuksen? OP:ssa henkivakuutuksen ottamisen yläikäraja on 65 vuotta. Henkivakuutus päättyy, kun korvaus maksetaan, tai kun vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta.

Milloin henkivakuutus kannattaa ottaa? ›

Vaikka nuorena ja terveenä olo voi tuntua kuolemattomalta, tulisi henkivakuutus ottaa juuri silloin, kun kaikki on hyvin ja terveys on kunnossa. Myöhemmin voi nimittäin olla liian myöhäistä. Läheskään kaikki perussairaudet eivät ole henkivakuutuksen ottamisen esteenä.

Kuka saa henkivakuutuksen rahat? ›

Omaiset. Jos henkivakuutuksenottajana valitset edunsaajaksi omaiset, puolet henkivakuutuskorvauksesta maksetaan aviopuolisollesi ja puolet jaetaan lastesi kesken. Mikäli sinulla ei ole lapsia, korvaus maksetaan kokonaisuudessaan aviopuolisollesi. Jos sinulla taas ei ole aviopuolisoa, niin lapsesi saavat korvauksen.

Saako masentunut henkivakuutusta? ›

Usein ajatellaan, että esimerkiksi masennus tai normaali verenpainetauti estävät automaattisesti henkivakuutuksen saamisen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan myös vakavan sairauden selättänyt voi saada henkivakuutuksen.

Saako 70-vuotias henkivakuutuksen? ›

Henkivakuutusta kannattaa hakea, vaikka sinulla olisi jokin sairaus, sillä vakuutus voidaan silti myöntää. Vakuutus tulee ottaa viimeistään 65-vuotiaana. Vakuutus edellyttää terveysselvityksen täyttämisen ja päättyy vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa.

Miten henkivakuutus toimii? ›

Henkivakuutus korvaa sekä sairaudesta että tapaturmasta johtuvat kuolemantapaukset. Vakuutetun kuollessa maksetaan sovitun suuruinen henkivakuutuskorvaus kerralla omaiselle tai muulle nimetylle edunsaajalle. Korvaussumma maksetaan edunsaajamääräyksen mukaisesti kunkin edunsaajan ilmoittamalle pankkitilille.

Pitääkö työntekijä vakuuttaa? ›

Työntekijä tulee vakuuttaa, jos hänen työansionsa ovat kalenterikuukauden aikana vähintään 65,26 euroa (vuonna 2023). Vakuuttamisvelvollisuuden päättyminen riippuu työntekijän syntymävuodesta: 1957 ja aikaisemmin syntyneillä vakuuttamisen yläikäraja on 68 vuotta. 1958-1961 syntyneillä ikäraja on 69 vuotta.

Paljonko on Ryhmähenkivakuutus? ›

Korvausmäärät, kun vakuutettu kuollut vuonna 2023 tai sen jälkeen
Vakuutetun ikä kuolinhetkelläLeskenosuus
55-vuotias10 350 €
56-vuotias9 220 €
57-vuotias8 140 €
58-vuotias6 930 €
8 more rows

Onko koti vakuutus pakollinen? ›

Onko se pakollinen? "Kotivakuutus korvaa kodille ja sen tavaroille sattuneita vahinkoja. Kotivakuutuksen ottaminen ei ole pakollista, mutta erittäin suotavaa, sillä esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon sattuessa kustannukset voivat olla mittavia. Myös monet vuokranantajat vaativat kotivakuutuksen ottamista."

Onko henkivakuutus tarpeellinen? ›

Henkivakuutus on tarpeellinen, kun haluat turvata läheisesi taloutta pahimman varalta. Erityisen tärkeää henkivakuuttaminen on, jos on lapsia, puoliso, velkaa tai takauksia.

Kuka voi olla henkivakuutuksen edunsaaja? ›

Edunsaajaksi voi valita aviopuolison, avopuolison tai rekisteröidyn parisuhteen osapuolen, jolle vakuutuskorvaus maksetaan kokonaan. Jos haluat edunsaajaksi avopuolison, kannattaa edunsaajamääräyksen asettamisessa olla tarkkana.

Meneekö henkivakuutus velkoihin? ›

Henkivakuutuksen perusteella maksettava korvaus kuuluu kuolinpesän varoihin vain, jos kuolinpesä on merkitty vakuutuksen edunsaajaksi tai jos vakuutuksessa ei ole voimassa olevaa edunsaajamääräystä. Henkivakuutuskorvausta ei siis kuulu merkitä vainajan varoihin, jos vakuutuksessa on voimassaoleva edunsaajamääräys.

Milloin ei tarvitse maksaa veroa? ›

Kuluvana vuonna palkansaajan ei tarvitse maksaa lainkaan tuloveroa, jos vuositulot jäävät alle 15 000 euron. Eläkkeistä tuloveroa peritään vain, jos eläkkeen määrä ylittää 11 600 euroa vuodessa.

Kenellä on velvollisuus maksaa veroa? ›

Suomen lainsäädännön mukaan velvollinen suorittamaan veroa tulon perusteella on verovuonna Suomessa asunut henkilö, kotimainen yhteisö, yhteisetuus ja kuolinpesä.

Pitääkö Kryptovaluutasta maksaa veroja? ›

Kryptovaluuttojen ilmoittaessa verotuksessa jokainen osto, myynti ja vaihto on ilmoitettava verottajalle. Ei riitä, että ilmoittaa, kuinka paljon rahaa on siirtäntyt kryptopörsseistä pankkitilille – jokainen transaktio on ilmoitettava erillisenä euromääräisine hintoineen.

Pitääkö bonuksista maksaa veroa? ›

Bonuksista ja muista ylimääräisistä palkkioista maksetaan veroja samaan tapaan kuin muustakin ansiotulosta.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 05/12/2023

Views: 5791

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.