Mikä on Medicaren näönhoidon ja silmälasien kattavuus? | Terveydenhuollon suunnitelmat (2024)

What Is The Medicare Coverage For Eye Care And Eyeglasses? | Medicare Plans (1)
Kelly Blackwell

Certified Senior Advisor (CSA)®

Kelly Blackwell

Certified Senior Advisor (CSA)®

Kelly Blackwell on Certified Senior Advisor (CSA)®. Hän on työskennellyt terveydenhuollon ammattilaisena yli 30 vuotta, ja hänellä on kokemusta vuodesairaanhoitajan ja kliinisen johtajan tehtävistä. Hänellä on intohimo kouluttaa, avustaa ja neuvoa eläkeläisiä koko terveydenhuoltoprosessin ajan.

Kattaako Medicare näön ja lasit?

Alkuperäinen Medicareei kata rutiininomaisia ​​näkötutkimuksia tai silmälaseja, mutta osa B (sairausvakuutus) auttaa kattamaan tietyt näköön liittyvät palvelut, jos sinulla on silmäsairaus tai -vamma.

Medicare Advantage (MA) -suunnitelmat, vaihtoehto Original Medicarelle, tarjoaa saman kattavuuden kuin osa B ja enemmän. Useimmat MA-suunnitelmat tarjoavat jonkin verran kattavuutta rutiininomaisiin silmätutkimuksiin ja korjaaviin linsseihin.

Osa BNäköhuollon kattavuus rajoittuu silmäongelmiesi lääketieteellisesti välttämättömään hoitoon. Jotkut osan B kattamista silmäsairauksista voivat olla yleinen ja normaali osa ikääntymistä, ja niitä pidetään Medicaren kattamina palveluina. MA-suunnitelmat sisältävät kaikki Medicaren kattamat palvelut sekä joitain ei-suojattuja Medicare-palveluita, kuten rutiinitarkastukset ja korjauslinssien taloudelliset korvaukset.

Mitä näönhoitoa Medicare kattaa?

Medicare osa Bauttaa maksamaan näistä lääketieteellisesti välttämättömistä näköön liittyvistä palveluista:

  • Kaihileikkausjos se tehdään laserilla tai perinteisillä kirurgisilla tekniikoilla. Tämä toimenpide korvaa samea linssi, joka on sumean näkösi lähde, kirkkaalla keinolinssillä, jota kutsutaan silmänsisäiseksi linssiksi ("silmän sisällä").
  • Korjaavat linssit, jos sinulla on kaihileikkaus– joko yhdet silmälasit vakiokehyksellä tai yksi piilolinssisarja toimittajalta, joka on rekisteröity Medicareen.
  • Glaukooman seulontatestikerran 12 kuukaudessa, jos sinulla on riski saada glaukooma, joka on kohonnut paine silmämunassa, joka vaikuttaa haitallisesti näköisi ajan myötä. Glaukooman riskitekijät ovat:
    • Diabetes
    • Suvussa glaukooma
    • Jos olet afroamerikkalainen ja 50-vuotias tai vanhempi
    • Jos olet latinalaisamerikkalainen ja 65-vuotias tai vanhempi
  • Vuosittainen silmätutkimus diabeettisen retinopatian varaltajos sinulla on diabetes. Retinopatia on verkkokalvon sairaus, silmämunan takaosa, joka on vuorovaikutuksessa näköhermosi kanssa muodostaen visuaalisen kuvan. Tämä koe on suoritettava silmälääkärin toimesta, jolla on laillinen lupa tehdä koe osavaltiossasi. Hoidot voivat sisältää lääkkeitä, laserhoitoja ja leikkausta.
  • Jos sinulla onikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (AMD)Osa B voi kattaa tietyt diagnostiset testit ja silmäsairauksien ja -tilojen hoidon. Makula on verkkokalvosi pieni keskiosa, ja kun se kuluu, se aiheuttaa näön menetyksen. Hoito voi sisältää lääkkeitä, laserhoitoja ja näköapuvälineitä.

Medicaren etuSuunnitelmat tarjoavat saman kattavuuden kuin osa B lääketieteellisesti välttämättömälle näönhoidolle ja jonkin verran kattavuutta rutiininomaisiin silmätutkimuksiin ja korjaaviin linsseihin.

Mitkä Medicare-suunnitelmat ovat parhaita, jos tarvitset näköhoitoa?

Medicare Advantage -suunnitelmat ovat parhaita, jos tarvitset näönhoitoa. MA-suunnitelmat kattavat kaikki palvelut, joita Original Medicare Part B tarjoaa, sekä apua rutiininomaisissa silmätutkimuksissa ja korjaavissa linsseissä.

MukaanKaiserin perhesäätiö98 % Yhdysvalloissa vuonna 2022 saatavilla olevista yksittäisistä Medicare Advantage Plans -suunnitelmista ja 96 % Special Needs Plans (SNP) -suunnitelmista tarjoavat joitain näköetuja. Yleensä sinun on valittava verkon sisäiset palveluntarjoajat ja saatat joutua hankkimaan viittauksia ja ennakkolupaa.

Yksityiskohdat näönhoitoetuista, joita voit saada, ja kuinka paljon maksat, on kuvattu kussakin suunnitelmassaTodiste kattavuudesta(EOC) tai Summary of Benefits -asiakirjat. Jotkut suunnitelmat tarjoavat lisänäönhoidon kattavuutta kuukausittaisella lisämaksulla.

Tässä on vertailukaavio viidestä MA-vakuutusyhtiöstä, kaikista HMO-sopimuksista, jotta saat käsityksen siitä, mikä ei-Medicare-näkökattavuus voi olla saatavillasi alueellasi (johdettu kunkin suunnitelman vuoden 2022 EOC- tai Summary of Benefits -asiakirjoista):

Medicare Advantage Plan ProviderVision lisäetu
AetnaKatettu rutiinikokeet; 90 dollarin korvaus linsseistä vuosittain.
Blue Cross Sininen kilpi/hymniKatettu rutiinikokeet; Vaihtoehtoisia porrastettuja lisäpaketteja on saatavilla kuukausimaksulla. 100–200 dollaria linsseihin vuosittain.
HumanaKatettu rutiinikokeet; 100 dollarin korvaus linsseistä vuosittain.
Kaiser PermanenteKatettu rutiinikokeet; 200 dollarin korvaus silmälaseista vuosittain; Valinnainen pkg korkeammalla kuukausimaksulla: 400 dollarin korvaus silmälaseista vuosittain.
UnitedHealthcareKatettu rutiinikokeet; 200 dollarin korvaus linsseistä (tavalliset silmälasit TAI kontaktilasit) vuosittain.

Voit etsiä suunnitelmiaMedicaren verkkosivuilla. Jos arvelet tarvitsevasi näönhoitoa ja korjaavia linssejä, on hyvä idea tarkistaa näönhuollon tarjoajalta, ovatko he verkostossa valitsemasi suunnitelman kanssa.

Kuinka paljon Vision Care maksaa Medicarella?

Näönhoidon kustannukset riippuvat tarpeistasi ja siitä, millainen Medicare-vakuutus sinulla on.

KanssaAlkuperäinen Medicare, sinä maksat100 % silmälasien tai piilolinssien silmätutkimuksiin. Jos saat lääketieteellisesti tarpeellista näönhoitoa, B-osan vakuutus astuu voimaan ja maksat 20 % Medicaren hyväksymästä summasta lääkärin palveluista sen jälkeen, kun olet täyttänyt vuosittaisen B-osan omavastuun (233 dollaria vuonna 2022). Jos palvelu on sairaalan avohoidossa, maksat myös omavastuun. Kokonaiskulutuksesi riippuvat seuraavista:

  • Muut vakuutukset sinulla voi olla
  • Kuinka paljon lääkärisi maksaa
  • Hyväksyykö lääkärisi Medicare-tehtäviä vai ei
  • Testin, tuotteen tai palvelun tyyppi ja paikka

Keskustele palveluntarjoajasi kanssa saadaksesi lisätietoja Original Medicaren omasta taskustasi.

Jos sinulla on MA-suunnitelma, näönhoidon kustannukset vaihtelevat suunnitelmasi mukaan. Kaikki MA-suunnitelmat tarjoavat samat Medicaren kattamat, lääketieteellisesti välttämättömät edut kuin osa B. Silti sinun on yleensä saatava hoitoa verkon tarjoajilta, ja omavastuu- / rinnakkaisvakuutusrakenne voi olla erilainen.

Joissakin MA-suunnitelmissa on 0 dollarin kuukausimaksu (vaikka maksat silti osan B kuukausimaksun 170,10 dollaria vuonna 2022) näköeduista. Jotkut MA-suunnitelmat tarjoavat täydentävää näköhoitoa kuukausittaisella palkkiolla, joka vaihtelee noin 10–70 dollaria. Useimmissa näönhoidon MA-suunnitelmissa on korvaus, jota voit hakea joko silmälasien tai piilolinssien ostoon. Suunnitelmasta riippuen tämä korvaus voidaan käyttää kerran 12 tai 24 kuukaudessa, ja se vaihtelee 100 dollarista 200 dollariin. Kaikki muut korjaaviin linsseihin liittyvät kulut ovat sinun vastuullasi.

Olipa sinulla Original Medicare tai MA-suunnitelma, lääketieteellisesti tarpeellista näköhoitoa pidetään Medicaren kattamana etuna. Olet oikeutettu saamaan palveluita hyväksytyiltä palveluntarjoajilta, ja saatat olla vastuussa osan kustannuksista omavastuun tai rinnakkaisvakuutuksen muodossa.

Jos näönhoitotarpeesi, kuten rutiinitutkimukset ja korjaavat linssit, eivät kuulu Medicaren piiriin, MA-suunnitelmat tarjoavat yleensä joitain etuja, jotka vähentävät omaa taskukulujasi. Huomaa, että näistä palveluista aiheutuvat omat kulut eivät vastaa lääketurvan enimmäisrajaa.

Kuuluuko Medicare silmälääkäriin?

Silmä- ja näönhoidon asiantuntijana silmälääkäri diagnosoi ja hoitaa silmäsairauksia, hoitaa lääketieteellisiä ja kirurgisia toimenpiteitä sekä määrää ja sovittaa korjaavia linssejä. Medicare auttaa maksamaan silmälääkäripalveluita silmiin liittyvissä lääketieteellisissä ja kirurgisissa ongelmissa.Alkuperäinen Medicareei maksa rutiininomaisista silmätutkimuksista tai korjaavista linsseistä riippumatta siitä, saatko ne silmälääkäriltä tai optometristiltä.

MA-suunnitelmat, joissa on näköetuja, auttavat maksamaan verkon sisäiset silmälääkäripalvelut. Saatat joutua hankkimaan lähetteen tai ennakkoluvan, ja saatat joutua maksamaan asiantuntijamaksun ja/tai rinnakkaisvakuutuksen tutkimuksia tai kirurgisia toimenpiteitä varten. Ota yhteyttä suunnitelmaasi, keskustele kattavuudestasi näköhuollon tarjoajan kanssa tai tutustu EOC:iin tai etujen yhteenvetoon saadaksesi lisätietoja etujen määrittämisestä ja siitä, mitä sinun on maksettava.

Lue lisää lähteistämme

Mikä on Medicaren näönhoidon ja silmälasien kattavuus? | Terveydenhuollon suunnitelmat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5914

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.