Mikä on globaali toimitusketjun paineindeksi? Uusi työkalu, joka seuraa, kuinka varmuuskopioidut toimitusketjut ovat ympäri maailmaa (2024)

Asiantuntijamme valitsevat parhaat tuotteet ja palvelut, jotka auttavat tekemään järkeviä päätöksiä rahoillasi (näin). Joissakin tapauksissa saamme palkkionmeidän kumppanimme; mielipiteemme ovat kuitenkin omiamme. Ehdot koskevat tällä sivulla lueteltuja tarjouksia.

  • Global Supply Chain Pressure Index on uusi mittaus, jonka on luonut Federal Reserve Bank of New York.
  • Indeksi arvioi globaalia toimitusketjua kuljetus- ja valmistustietojen avulla.
  • Tiedot osoittavat, että toimitusketjun paine nousi pilviin pandemian aikana, mutta alkaa helpottaa.

Hanki sisäpiiritietoa tämän päivän suurimmista tarinoista liike-elämässä Wall Streetistä Piilaaksoon – toimitetaan päivittäin.

Kiitos rekisteröitymisestä!

Käytä suosikkiaiheitasi henkilökohtaisessa syötteessä ollessasi liikkeellä.

Jos olet odottanut viikkoja tai kuukausia huonekalutoimituksia, et löydä suosikkituotteitasi kauppojen hyllyiltä tai asut lähellä rannikkoa ja olet huomannut konttilaivoja jonottavan satamiin, olet luultavasti ymmärtänyt, että globaalit toimitusketjut ovat stressissä.

Mutta kuinka paha ongelma on, ja miten se on verrattuna muihin ajanjaksoihin, kuten vuosien 2007–2009 globaaliin finanssikriisiin? Uusi indeksi, nimeltäänMaailmanlaajuinen toimitusketjuindeksi,Federal Reserve Bank of New York pyrkii vastaamaan näihin kysymyksiin.

Mikä on globaali toimitusketjun paineindeksi?

Global Supply Chain Pressure Index (GSCPI) on New Yorkin Federal Reserve Bankin luoma uusi toimitusketjun olosuhteiden mittaus. Indeksi yhdistää muuttujia useista kuljetus- ja valmistusindekseistä, kuten toimitusaikoihin, hintoihin ja varastoon liittyviä muuttujia.

Indeksin tarkoituksena on auttaa päättäjiä, yrityksiä ja kuluttajia ymmärtämään globaalien toimitusketjujen tilaa.

GSCPI:n luomiseen käytetään seuraavia tietoja:

  • Baltian kuivaindeksi, mittaa raaka-aineiden toimituskuluja ympäri maailmaa
  • Harpex-indeksi, mittaa konttikuljetusten hintoja
  • Yhdysvaltain työtilastoviraston (BLS) tuonti-/vienti- ja saapuvan ja lähtevän lentorahdin indeksit, joka mittaa lentorahdin hintoja Yhdysvaltoihin ja Yhdysvaltoihin
  • Ostopäällikköindeksin (PMI) tutkimukset, joka tarjoaa taloudellisia näkemyksiä yksityisen sektorin johtajilta. GSCPI käyttää erityisesti PMI-tietoja seitsemältä markkina-alueelta: euroalue, Kiina, Japani, Etelä-Korea, Taiwan, Iso-Britannia ja Yhdysvallat, ja GSCPI käyttää erityisesti seuraavia PMI-alajoukkoja:Toimitusajat, "joka kuvaa, missä määrin toimitusketjun viiveet taloudessa vaikuttavat tuottajiin",New Yorkin keskuspankki selittää;Ruuhkat, tarkastellaan tilausmääriä, jotka organisaatiot ovat saaneet, mutta joita ei ole vielä saatu valmiiksi; Jaostettuja osakkeita, joka on varaston mitta.

PMI-tiedot ulottuvat vuoteen 2007, joten aiempien vuosien GSCPI:n rakentamiseen New Yorkin keskuspankki käytti Institute for Supply Managementin (ISM) valmistustutkimusta.

GSCPI "vähentää pois kysyntätekijät, kuten osan pitkistä toimitusviiveistä, jotka johtuvat tavaroiden suuremmasta kuluttajakysynnästä", sanoo Ayeh Bandeh-Ahmadi, rahtiohjelmistojen toimittajan Transfixin pääekonomisti.

"Se todella antaa yritysten eristyä ja ymmärtää, kuinka paljon logistiikkahaasteet vaikuttavat kauppaan, inflaatioon tai muihin globaaleihin liiketoimintatrendeihin", Bandeh-Ahmadi lisää.

"Voit myös käyttää indeksiä yhdessä kysyntäpuolen tietojen tai tiettyjen tavaroiden tarjonnan kanssa", Bandeh-Ahmadi sanoo. "Joten tämä on kuin mitä Fed tekee, kun se käyttää indeksiä yhdessä öljyn tarjonnan ja kysynnän kanssa vertaillakseen ja arvioidakseen, kummalla on suurempi vaikutus inflaatioon tai muihin heitä kiinnostaviin tekijöihin."

Kuinka käyttää GSCPI:tä

New Yorkin keskuspankin indeksi osoittaa, kuinka globaalit toimitusketjun paineet vaihtelevat keskiarvosta. Kun indeksi on korkea, toimitusketjussa on tavallista enemmän painetta. Kun se on alhainen, paine on pienempi.

Indeksi juontaa juurensa vuoteen 1997 käyttäen historiallisia tietoja, ja se päivitetään kuukausittain. Tietoja voidaan tarkistaa, ja muutokset voivat vaikuttaa lukemiin jopa vuotta aiemmin.

GSCPI näyttää suhteellisen pieniä muutoksia suurimman osan mitatuista kuukausista vuoteen 2020 asti. Ennen pandemiaa ei koskaan ollut jaksoa, joka olisi kirjannut enemmän kuin kaksi standardipoikkeamaa keskiarvosta.

KutenNew Yorkin keskuspankki toteaa, tiedoissa on puutteita, mukaan lukien erot historiallisten tietojen mittaustavassa, mikä aiheuttaa arvioiden tarpeen.

Jotkut asiantuntijat ajattelevat, että indeksi ei ole hyödyllinen yritysjohtajille. Kun toimitusketjun paineet näkyvät hinta- tai ruuhkatoimissa, "se on viivästynyt indikaattori siitä, mitä maailmassa on jo tapahtunut, ei ennakoiva indikaattori siitä, mitä tulee tapahtumaan", sanoo Michael Farlekas, toimitusketjun e2openin toimitusjohtaja. ohjelmistoyritys.

"Jos pyörität suurta yritystä, et luottaisi siihen [indeksiin] millään tavalla, muodon tai muodon perusteella, paitsi vahvistuslukuna, jota vastaan ​​kolmiotaan", Farlekas sanoo, vaikka se voisi olla työkalu poliitikoille. viitata.

Mitkä ovat suurimmat toimitusketjun ongelmat?

Monet toisiinsa liittyvät ongelmat ovat aiheuttaneet toimitusketjun paineita pandemian alun jälkeen. Jotkut yleisimmistä ongelmista ovat:

1. Epätavallinen kysyntä

Pandemia häiritsi merkittävästi perinteistä kysynnän ja tarjonnan tasapainoa, ja tämän tasapainon palauttaminen kesti. Tiettyjen fyysisten tavaroiden kysyntä nousi pilviin, kun taas palvelulähtöisten tuotteiden kysyntä romahti, Farlekas selittää. Toimittajilta menee aikaa toipua ja löytää oikean tasapainon.

"On kuin joku olisi heittänyt valtavan lohkareen järveen, ja sillä oli suuri siirtymä", hän sanoo. "Näemme tämän massiivisen tapahtuman jäänteiden väreitä."

Farlekas uskoo, että "tasoittuminen" voi kestää jopa vuodentoimitusketjuja, kunhan ei aiheudu ylimääräisiä häiriöitä.

2. Ruuhkat

Pandemia ei ole vain rasittanut sitä, kuinka paljon valmistajat voivat tuottaa, vaan se on myös johtanut liikenteen ruuhkautumiseen. Fyysisellä infrastruktuurilla on rajoituksia, joten esimerkiksi satamaliikenteen valtava piikki aiheuttaa ruuhkaa.

"Sinua rajoittaa eri kuristuspisteiden fyysinen kapasiteetti", Farlekas sanoo. Yritys saattaa sanoa: "Minulla on paljon laivoja, mutta voin purkaa vain niin monta konttia, koska ne voivat kulkea vain niin monen sataman läpi. Siksi minulla on ruuhkaa", hän selittää.

Se oli erityinen ongelma syksyllä 2021, Bandeh-Ahmadi huomauttaa. "Olemme nähneet monien rahdinantajien siirtävän rahtiaan Long Beachistä [Kaliforniasta] Savannahin [Georgia] tai New Yorkin tai New Jerseyn satamiin ja jakaneen tuota määrää, koska tietoisuus siitä, että siellä on mahdollista ruuhkaa."

Tämä ongelma liittyy GSCPI-syötteisiin, kuten toimitusaikoihin, koska ruuhkat voivat pidentää aikaa, joka kuluu tuotteen saapumiseen määränpäähänsä.

3. Venäjän-Ukrainan sota

Viime aikoina Venäjän ja Ukrainan välinen sota on vaikuttanut maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin monin tavoin. Ensinnäkin sota aiheutti shokkiaaltoja energiamarkkinoilla, mikä nosti öljyn hintaa. Se on vaikuttanut myös elintarvikehuoltoon, koska Ukraina on merkittävä sadon viejä. Nämä tekijät ovat vaikuttaneet tavaroiden hintaan ja saatavuuteen.

Samalla kunNew Yorkin keskuspankki toteaaettä Venäjän ja Ukrainan konfliktilla on vaikutusta toimitusketjuihin, kuten toimitusaikoihin Euroopassa, indeksi pyrkii välttämään päällekkäisyyksiä muiden toimenpiteiden kanssa.

"Energian hinnat menevät tarjontapuolen panoksiin, koska asioiden tuottaminen maksaa energiaa", Bandeh-Ahmadi sanoo. "Mutta suurimmaksi osaksi tässä indeksissä olevat tekijät ovat todella erillään energiasta. Ja siksi kun Fed haluaa arvioida, kuinka paljon öljyn hinnannousu ohjaa inflaatiota tai muita tekijöitä, se laittaa sen tämän indeksin viereen. ja arvioi näiden kahden asian vertailua", hän selittää.

Paranevatko toimitusketjut vuonna 2022?

Joistakin käänteistä huolimatta toimitusketjut näyttävät paranevan vuonna 2022. GSCPI osoittaa, että toimitusketjun paineet ovat helpottamassa, etenkin huhtikuusta 2022 lähtien.

"En usko, että inflaatio aiheuttaa lisää toimitusketjuongelmia", Farlekas sanoo. "Luulen, että jos mikään, se auttaa ratkaisemaan joitain toimitusketjun ongelmia."

Hallitukset ympäri maailmaa ovat ryhtyneet toimiin yrittääkseen helpottaa toimitusketjun ongelmia. TheBidenin hallintokäyttöön sakkoja esimerkiksi tyhjistä konteista, jotka tukkivat satamia. Mutta kaiken kaikkiaan ongelma saattaa ratketa ​​pidemmällä aikavälillä.

"Elämme edelleen melko massiivisten kysynnän ja tarjonnan shokkien kanssa" pandemian alkamisesta lähtien, Farlekas sanoo. "Joten tällä tulee olemaan vaikutusta jonkin aikaa. Luulen, että olemme todennäköisesti sen takaosassa."

Jake Safane

Jake Safane on freelance-kirjoittaja, joka on erikoistunut rahoitukseen ja kestävään kehitykseen. Yli vuosikymmenen ajan hän on työskennellyt toimittajana ja sisältömarkkinoijana muun muassa B2B-rahoitustoimittajana ja ajatusjohtajatoimittajana The Economist Intelligence Unitissa. Hän on valmistunut Bostonin yliopistosta ja asuu Los Angelesin alueella.

Mikä on globaali toimitusketjun paineindeksi? Uusi työkalu, joka seuraa, kuinka varmuuskopioidut toimitusketjut ovat ympäri maailmaa (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated:

Views: 6573

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.