Mikä Medicare -osa A kannet vuonna 2022 |Terveyslinja (2024)

Medicare on kansallinen sairausvakuutusohjelma Yhdysvalloissa.Jos henkilö on 65 -vuotias tai vanhempi tai hänellä on tiettyjä sairauksia, hän voi saada Medicare -kattavuuden.

Medicare- ja Medicaid Services -keskukset johtavat Medicarea, ja ne jakavat palvelutOsat A, B, C ja D.

Medicare -osa A auttaa maksamaan, jos henkilö vaatii sairaalapalveluita.Jos sinä tai puolisosi työskentelit ja maksat Medicare -veroja vähintään 10 vuodeksi, voit saada Medicare -osan ilmaiseksi.

What Medicare Part A Covers in 2022 | Healthline (1)Jaa Pinterestissä

Medicare -osa Aon 65 -vuotiaille ja sitä vanhemmille ihmisille sairaalan kattavuussuunnitelma.Medicaren luojat kuvasivat osia kuin buffet.

Saat aina osan A, joten sinulla olisi kattavuus sairaalassa.Jos sinulla ei ole yksityistä vakuutusta ja haluat lisää vakuutusta, voit valita Medicaren muista osista.

Sinun ei tarvitse olla eläkkeelläRekisteröidy Medicare -osaan A- Se on etu, jonka voit aloittaa vastaanottamisen heti, kun täytät 65 -vuotiaita. Monet ihmiset valitsevat yksityisen vakuutuksen (kuten työnantajalta) ja Medicare.

Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta Medicare -osa A kattaa seuraavat palvelut:

  • Sairaalahoito.Tämä kattaa kaikki tarvitsemasi testit tai hoidot, kun sinut on päästy sairaalaan.
  • Rajoitettu kodin terveydenhuolto.Jos tarvitset huolta akodin terveysapuKun sinut on vapautettu sairaalahoidosta, Medicare kattaa lääketieteellisesti välttämättömän hoidon toipuessasi.
  • Sairaalahoito.Kun olet valinnut etsiäsairaalahoitoTerminaalisen sairauden hoidon sijasta Medicare kattaa suurimman osan terveydenhuollon kustannuksista.
  • Lyhytaikainen ammattitaitoinen hoitolaitos pysyy.Jos tarvitsetammattitaitoinen hoitolaitoshoito, Medicare kattaa vierailusi ja palvelut tietyn ajan.

Sairaalan sairaalahoito sisältää palveluja, kuten ateriat, hoitopalvelut, fysioterapia ja lääkkeet, jotka lääkärin mukaan ovat tärkeitä hoidossa.

Medicare -osa A yleensäkattaa päivystyshuoneen kustannuksetJos lääkäri myöntää sinut sairaalaan.Jos lääkäri ei myönnä sinua ja palaat kotiin, Medicare Part B tai yksityinen vakuutuksesi voi maksaa kustannukset.

On myös tärkeää tietää, että Medicare -osa A ei kata kaikkia sairaalakustannuksia.Tässä on muutamia asioita, joita osa A ei kata:

  • Ensimmäiset 3 tuumaa verta.Jos sairaala saa verta veripankista, sinun ei ehkä tarvitse maksaa mitään.Jos sairaalan on kuitenkin saatava sinulle erityistä verta, on mahdollista, että joudut ehkä maksamaan siitä taskusta.
  • Yksityiset huoneet.Vaikka potilashoito sisältää oleskelun puoliprivate -huoneessa, sinulla ei ole oikeutta yksityiseen huoneeseen hoidon aikana.
  • Pitkäaikaishoito.Osa A on tarkoitettu tarjoamaan hoitoa vain akuutin sairauden tai vamman aikana.Jos sinulla on pitkäaikaishoidon tarpeita, kuten asairaskoti, sinun on maksettava omasta asuinhoidostasi taskusta.

Kun työskentelet, työnantajasi (tai sinä, jos olet itsenäinen ammatinharjoittaja) vie rahaa Medicare-veroihin.Niin kauan kuin sinä tai puolisosi työskentelet 10 vuotta maksamalla Medicare -veroja, saatMedicare Osa A ilman palkkiotaKun olet 65 -vuotias.

Se ei tarkoita, että sinä tai rakastettu voit kävellä sairaalaan ja saada ilmaista hoitoa.Lääketieteellinen osa A vaatii sinuamaksaa vähennyskelpoinenKohti sairaalahoitoa.Vuodelle 2022 tämä on1 556 dollariajokaisellehyötyjakso.

Jos sinäÄlä automaattisesti kelpaa ilmaiseen osaan A, voit silti ostaa osan A vuodesta 2022, osan A kuukausittainen palkkio on499 dollariaJos olet työskennellyt alle 30 neljäsosaa.Jos maksisit Medicare -veroja 30–39 neljäsosaa, maksat274 dollaria.

Medicaressa on enemmän kuin osa A - on myös osia B, C ja D. Sinun tai rakkaasi ei tarvitse käyttää muita osia.Heillä on jokaisella kuukausittainen palkkio.Esimerkkejä jokaisessa kuuluvista palveluista ovat:

  • Osa B. Medicare -osa B kattaaJotkut kulut lääkäreiden vierailuista,lääketieteelliset laitteet, Diagnostiset seulonnot ja jotkut muut tarvittavat avohoidot.
  • Osa C.Medicare -osa C (Medicare Advantage) -kannenOsien A ja B. palvelut voivat myös kattaareseptilääkkeet-hammaslääketieteellinenjanäkemys, valitsemastasi suunnitelmasta riippuen.Suurin osa näistä suunnitelmista työskentelee "verkon sisäisten" lääkäreiden kautta tai varmistamalla ensisijaisen lääkärin, joka hallinnoi hoitoa.
  • Osa D Medicare -osa D -kansireseptilääkkeet.Kuten Medicare -osat B ja C, sinun on maksettava palkkio tästä kattavuudesta.Osa D -suunnitelmatyyppejä on useita, ja ostat ne yksityiseltä vakuuttajalta.

Tietenkin on joitain palveluita, joita alkuperäinen Medicare ei yleensä kata.Joskus henkilöllä on yksityinen vakuutus, joka voi maksaa näistä palveluista, tai he maksavat niistä taskusta.Esimerkkejä ovat:

  • kauneusleikkaus
  • tekohampaat
  • silmälasittaiyhteyslinssit
  • varusteet tai tutkimuksetKuulolaitteet
  • pitkäaikaishoito
  • useimmat hammashoitopalvelut
  • rutiininomainen jalkahoito

Jos et ole varma, onko palvelu katettu eri Medicare-tyypeillä, voit soittaa 800-Medicare (800-633-4227).

Jos sinä tai rakastettu on sairaalassa, sinulla on yleensä sinulle osoitettu tapaustyöntekijä, joka voi auttaa vastaamaan Medicare -kattavuutta koskeviin kysymyksiin.

Jos saat tällä hetkellä sosiaaliturvaetuja ja olet alle 65 -vuotias, sinut ilmoittautuu automaattisesti Medicare -osiin A ja B, kun käännät 65 -vuotiaana.Jos et kuitenkaan tällä hetkellä saa sosiaaliturvaa, joudut ilmoittautumaan aktiivisesti Medicareen.

Alkuperäisessä ilmoittautumisessa olevassa alla olevassa osiossa selitetään, milloin voit aloittaa ilmoittautumisprosessin ikäsi perusteella.

Voit kuitenkinkelvollinen osa Aennen tätä aikaa, jos:

  • Sinulla on sairauksia, kutenloppuvaiheen munuaissairaus (ESRD)taiAmyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS)
  • Lääkäri julistaa vammaisuuden, joka estää sinua työskentelemästä

Medicare -osa A on kolme tapaa ilmoittautua:

  • Mennä verkossaSocialSecurity.govja napsauta ”Medicare -ilmoittautuminen".
  • Soita sosiaaliturvatoimistolle numeroon 800-772-1213.Jos tarvitset tty, soita 800-325-0778.Tämä palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7–19.
  • Hae henkilökohtaisesti paikallisessa sosiaaliturvatoimistossa.Klikkaa tästäLöydä paikallinen toimisto postinumerolla.

Alkuperäinen ilmoittautuminen

Voit aloittaaIlmoittautuminen Medicareen3 kuukautta ennen kuin täytät 65 -vuotiasta (tämä sisältää kuukauden, jonka täytät 65 -vuotiaana) ja jopa 3 kuukautta 65. syntymäpäiväsi jälkeen.Yleensä kattavuus alkaa ilmoittautumasi vuoden 1. heinäkuuta.

Erityinen ilmoittautuminen

Tietyissä olosuhteissa saatat pystyä hakemaan myöhään Medicareen.Tämä ajanjakso tunnetaan nimelläerityinen ilmoittautumisaika.

Voit saada ilmoittautumisen tänä aikana, jos olet palveluksessa yrityksen palveluksessa, jolla oli yli 20 työntekijää, kun täytit 65 -vuotiaat ja sinulla oli sairausvakuutus työsi, unionin tai puolison kautta.

Tässä tapauksessa voit hakea Medicare -osaa A 8 kuukauden kuluessa edellisen kattavuuden päättymisen jälkeen.

Medicaren maailmassa navigointi voi olla hämmentävää - jos juuri käännyit tai olet lähellä 65 -vuotiaita, se on sinulle uusi maailma.

Onneksi käytettävissä on monia resursseja, Internetistä puhelimeen paikalliseen sosiaaliturvatoimistoon.Jos sinulla on erityinen kysymys, nämä lähteet ovat loistava paikka aloittaa.

Medicare -suunnitelmavaihtoehtoja ja kustannuksia voidaan muuttaa vuosittain.

Tämän verkkosivuston tiedot voivat auttaa sinua tekemään henkilökohtaisia vakuutuksia koskevia päätöksiä, mutta ei ole tarkoitettu neuvoja vakuutus- tai vakuutustuotteiden ostosta tai käytöstä.Healthline Media ei tee vakuutusliiketoimintaa millään tavalla, eikä sillä ole lupaa vakuutusyhtiöksi tai tuottajaksi millään Yhdysvaltain lainkäyttöalueella.Healthline -tiedotusvälineet eivät suosittele tai tue kolmansia osapuolia, jotka voivat harjoittaa vakuutusliiketoimintaa.

Mikä Medicare -osa A kannet vuonna 2022 |Terveyslinja (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6408

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.